Έρχεται εμπλοκή: Φορτώθηκαν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς οι S-400 - «Ρώσικη ρουλέτα» στον ουρανό της Συρίας

Βίντεο μέσα από την ρωσική βάση 


Με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας 40Ν6 φορτώθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και όλα είναι έτοιμα. Είναι στo χέρι της Μόσχας να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Θα διαλέξει την αναχαίτιση των αμερικανικών μαχητικών η οποία όμως μπορεί να καταλήξει σε εμπλοκή με ενδεχόμενη κατάρριψη ή θα εξαπολύσει α/α πυραύλους;

Οπως και να έχει, οδηγούμαστε σε μια πρωτοφανή κρίση που ο κόσμος έχει να δει δεκαετίες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 είναι εξοπλισμένα με τέσσερις τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλης εμβέλειας 40N6, ο οποίος έχει εύρος 400 km. Ακολουθεί ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς 48N6 (250 km), μεσαίου βεληνεκούς 9M96E2 (120 km) και 9M96E μικρής εμβέλειας (40 km). Η Μόσχα μάλιστα για πρώτη φορά πριν ακριβώς 9 ημέρες έδειξε βίντεο μέσα από την ρωσική βάση.

Προφανώς γνώριζε που οδηγούνται τα πράγματα.

Ιδού στο χάρτη την απόσταση καλύπτουν οι S-400 σύμφωνα και με την δέσμευση της Μόσχας.


Πρόσωπο με πρόσωπο είναι πλέον οι δύο συνασπισμοί με επικεφαλής την Ρωσία και τις ΗΠΑ και στο συριακό έδαφος , έτοιμοι να αλληλοσπαραχτούν για τα κεκτημένα τους στο έδαφος….για τον έλεγχο της χώρας.

Χθες το βράδυ είχαμε μια  κίνηση η οποία αλλάζει πλέον τα πάντα  στην Συρία , όταν οι Ιρανοί εξαπέλυσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους  από το δυτικό Ιράν προς την Συρία πλήττοντας στρατόπεδα τρομοκρατών του ISIS στην Deir Ezzor!

Εκτός από αυτό οι εξελίξεις τρέχουν και οι  ΗΠΑ φέρονται να  έχουν προμηθεύσει με  φορητά αντιαεροπορικά συστήματα την αποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση , τα μέλη  της οποίας θα στοχεύουν πλέον ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη..με ότι αυτό θα προκαλέσει στην συνέχεια.

Το σκηνικό εμπλέκεται επίσης άκρως επικίνδυνα μετά την προώθηση του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ , την μετακίνηση κινητών συστοιχιών πυραύλων εδάφους-εδάφους HIMARS , στο συριακό έδαφος αλλά και την συνδυασμένη δράση Χεζμπολάχ -συριακό στρατό- Ιρανών-Ρώσων.

Μετά την χθεσινή ιρανική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων  και την κατάρριψη συριακού  μαχητικού από τις ΗΠΑ, οι εξελίξεις παύουν να αφορούν αποκλειστικά τον ισλαμικό στρατό και επικεντρώνονται αποκλειστικά  στην μεγάλη διαμάχη των «δυτικών» ( ΗΠΑ, Βρετανία, και αραβικές χώρες) από την μία πλευρά και την «ανατολή» ( Ιράν, Ρωσία, Συρία, Χεζμπολάχ, και στο βάθος η Κίνα) από την άλλη.

Αυτή η αναμέτρηση φυσικά και δεν αφορά μόνο την επόμενη ημέρα στην Συρία αλλά αποτελεί προοίμιο αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν αφού σε αυτό αποβλέπουν οι ΗΠΑ που φαίνεται ότι περικυκλώνουν όλες τις χώρες που «διαφωνούν» σφοδρά απέναντι τους οδηγώντας την όλη κατάσταση σε μια «ρωσική ρουλέτα».

Μετά από μια ανάπαυλα στο συριακό μέτωπο έχουν και πάλι ξεκινήσει οι σκληρές μάχες.

Σφοδρές συγκρούσεις των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων μαίνονται το Σαββατοκύριακο, μαζί με επίλεκτες  μονάδες της «Χεζμπολάχ» σε περιοχή των προαστίων της Παλμύρας.

Αυτή η επίθεση συνέπεσε με μια δήλωση του Ρώσου αντιστράτηγου Sergei  Surovikin ότι  ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ  έχει συνάψει συμφωνία με τους ακραίους ισλαμιστές .

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη ημέρα, υπάρχουν μάχες κοντά στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αράκ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Al-Masdar, ο συριακός στρατός, μαζί με τις δυνάμεις της «Χεζμπολάχ» και τους Ιρανούς,  προελαύνουν συνεχώς στα ανατολικά της Παλμύρας.

Οι Σύροι στρατηγοί γνωρίζοντας , συνειδητοποιώντας τους στρατηγικής σημασίας τομείς του φυσικού αερίου επιδιώκουν τάχιστα να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στο Αράκ.

Οι χθεσινές και σημερινές  μάχες είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου για την προώθηση της κατά μήκος του δρόμου της Παλμύρας και της  Deir az-Zaur.

Ο συριακός στρατός σήμερα είναι μόλις έξι χιλιόμετρα από την στρατηγική πόλη του Αράκ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Χομς. Το Αράκ βρίσκεται ανάμεσα σε Παλμύρα και στην πόλη  Suhne .

Έτσι, οι οικισμοί του Αράκ και της Suhne είναι η τελευταία γραμμή της άμυνας των ακραίων ισλαμιστών που συνεχώς χάνουν τα πάντα.

Το γεγονός ότι ο ρωσικός  στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Άσαντ θεωρούν την  «Χεζμπολάχ» ως σύμμαχο, αυτό τοποθετεί αμέσως-αμέσως  Μόσχα και  Ουάσιγκτον  σε αντίθετες πλευρές  στο συριακό μέτωπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και το Ισραήλ, θεωρούν την οργάνωση της «Χεζμπολάχ» ως τρομοκρατική ομάδα και αυτό είναι η αφορμή για την συνεχή διένεξη μεταξύ Ρώσων .Ισραηλινών και Αμερικανών.



Στη Μόσχα, σκέφτονται διαφορετικά. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η  Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Είμαστε μαζί τους σε συνεχή επαφή και σχέση, γιατί δεν τους θεωρούμε τρομοκρατική οργάνωση. Η Χεζμπολάχ στη ρωσική επικράτεια ποτέ δεν έχει διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και η οργάνωση αυτή και τα στελέχη της εξελέγησαν από το λαό στο κοινοβούλιο του Λιβάνου, όπου υπάρχουν μέλη της κυβέρνησης και  υπουργοί που ανήκουν στην «Χεζμπολάχ» .  Αυτή  είναι μια νόμιμη κοινωνικο-πολιτική δύναμη», τόνισε ο ίδιος .

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι παρέχουν συγκαλυμμένη στήριξη στους ισλαμιστές αντάρτες . Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας, αντιστράτηγος Sergei Surovikin, δήλωσε: «Η δυτική συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία και η Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων συνωμοτούν με τους ηγέτες του ISIS ,παραδίδοντας τους περάσματα και οικισμούς χωρίς μάχες ενώ πολεμούν λυσσαλέα τις  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με την Μόσχα , οι ΗΠΑ  με το πρόσχημα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία, χρησιμοποιούν Σύρους μαχητές για διακόψουν την προώθηση των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων και αυτό….είναι άκρως  επικίνδυνο .

Έτσι, υπάρχει «στρωμένη» μια πολύ μεγάλη διένεξη στο θέατρο του πολέμου στην  Συρία.  Η Ρωσία θεωρεί σύμμαχος της  την «Χεζμπολάχ» και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν  κρυφά τους ακραίους ισλαμιστές για να μην αφήσουν το  στρατό του Μπασάρ Άσαντ και στους Λιβανέζους να ανακαταλάβουν  την χώρα .

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί κάνουν  έναν παραλληλισμό μεταξύ της σημερινής κατάστασης στη Συρία και του πολέμου  στο Αφγανιστάν, την δεκαετία του ’80.

Αμέσως μετά τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, η CIA έχει δημιουργήσει δίκτυο στο Πακιστάν με δεκάδες στρατόπεδα  εκπαίδευσης για την παροχή στους Αφγανούς  μουτζαχεντίν όπλων και πυρομαχικών .

Το 1983, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν προσωπικά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Αφγανών Μουτζαχεντίν στο Λευκό Οίκο το 1983.

Ακριβώς τρία χρόνια αργότερα, το 1986, το Πεντάγωνο άρχισε να παρέχει στους Μουτζαχεντίν, φορητά συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων (MANPADS), «Stinger», για να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Η παροχή στους αντάρτες του Αφγανιστάν σύγχρονων MANPADS από την Ουάσιγκτον, αποτελούσε εκδίκηση ενάντια στην Σοβιετική Ένωση για την προμήθεια όπλων προς την κυβέρνηση του Βιετνάμ.

Τώρα στη Συρία, οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν  το σενάριο του πολέμου στο Αφγανιστάν εναντίον των σοβιετικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, το Πεντάγωνο εργάζεται με  οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με μυστική συνεργασία με τους τζιχαντιστές για να μην επιτρέψει στη Ρωσία να συντρίψει την ένοπλη αντίσταση των ισλαμιστών στην Συρία.

Ο στόχος της Ουάσινγκτον είναι σαφής. Να επιτύχει την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ ολοκληρωτικά.

Αυτό σημαίνει ότι, δυστυχώς, το συριακό  θέατρο του πολέμου ακόμα και επ ‘αόριστον θα παραμείνει ανοικτό , ενώ οι  ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και το Πεντάγωνο θα προμηθεύουν  όπλα και πυρομαχικά τις δύο πλευρές .

Η αποστολή φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων  MANPADS στους ισλαμιστές της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» οι οποίοι θα στοχεύουν σε   ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη θέτει αυτόματα  σε  σοβαρότατο  κίνδυνο…την παγκόσμια ειρήνη.

Αυτή η στάση της δύσης  στην  Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με την ισλαμική  τρομοκρατία έχει φέρει ταχύτατα την περιοχή στο σημείο  μηδέν.

Έτσι με όλο αυτό το σκηνικό και τις δυνάμεις στο έδαφος είναι πιθανός ακόμη και ένα τρίτος παγκόσμιος πόλεμος , διότι οι ΗΠΑ μετά τον Άσαντ στοχεύουν αποκλειστικά στο Ιράν.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια