CShell: Η δυναμική επιστροφή της Microsoft στον χώρο των smartphones;

Φαίνεται ότι η εταιρεία έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και αυτή τη φορά ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάτι πραγματικά καινοτόμο!


Η πλατφόρμα των Windows Phone, και ιδιαίτερα η νεότερη εκδοχή της - τα Windows 10 Mobile, θεωρούνται από πολλούς εμπορική αποτυχία και, δυστυχώς, όχι άδικα.
Το ίδιο το λειτουργικό σύστημα έχει αρκετά αξιόλογα στοιχεία, όμως από το οικοσύστημα λείπουν αρκετές εφαρμογές που συναντώνται σε αυτά της Apple [iOS] και της Google [Android], ενώ και η ίδια η Microsoft φάνηκε τους τελευταίους μήνες να απαξιώνει την προσπάθεια της, παρέχοντας ελάχιστες ουσιαστικές ενημερώσεις, την ίδια στιγμή που τα bugs και glitches φαίνεται να αυξάνονται, απογοητεύοντας τους χρήστες που παραμένουν πιστοί στο όραμα της εταιρείας.

Όμως τελευταία φαίνεται ότι γίνεται εντατική προσπάθεια ώστε τα Windows 10 να επανέλθουν στο προσκήνιο της mobile αγοράς, αυτή τη φορά όχι ως ένα απλό λειτουργικό σύστημα για smartphones, αλλά ως μια πλήρης λύση παραγωγικότητας, που θα μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σε φορητές συσκευές, PC, αλλά και κονσόλες Xbox One.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Microsoft εργάζεται μαζί με την Qualcomm για να καταστήσει την αρχιτεκτονική λογισμικού Win32 συμβατή με επεξεργαστές ARM και, όπως όλα δείχνουν, η συνεργασία των δύο εταιρειών σύντομα θα καρποφορήσει.

Η συνταγή είναι απλή: Η πλήρης έκδοση των Windows 10 θα τρέχει σε smartphones και θα μπορεί να τρέχει εφαρμογές Win32, ενώ μέσω της τεχνολογίας Continuum, οι συσκευές αυτές θα μπορούν, όταν συνδυαστούν με κατάλληλους μηχανισμούς σύνδεσης [docks], να μετατραπούν σε ολοκληρωμένα desktop συστήματα.

Διαβάστε επίσης: “Γεύση” από Fall Creators Update στο νέο Insider build των Windows 10
Το Windows Central δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, στο οποίο ένα HP Elite x3 smartphone τρέχει μια νέα εκδοχή των Windows 10 Mobile, που ενσωματώνει το περιβάλλον CShell. Αυτό μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τη desktop έκδοση του λειτουργικού της Microsoft όσον αφορά στο interface, φέρει στοιχεία του σχεδιασμού Fluent Design, ενώ μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες παραθυρικό σύστημα, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία desktop, όταν συνδυαστεί με κάποιο dock. Μπορείτε να δείτε πως τα καταφέρνει στο παρακάτω video του Windows Central:



Μένει να δούμε το πότε το νέο εγχείρημα της Microsoft θα φτάσει στην αγορά, αλλά και με ποια μορφή, αφού τελευταία αναζωπυρώθηκαν οι φήμες σχετικά με την ανάπτυξη του περιβόητου Surface Phone, του επαναστατικού κινητού τηλεφώνου που η Microsoft υποτίθεται ότι έχει εδώ και αρκετό καιρό στα σκαριά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το CShell στο πρωτότυπο άρθρο του Windows Central.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια