Σοκαριστική ανάλυση! Μόλις 10 λεπτά θα έχει ο Τραμπ αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν χτυπήσει τις ΗΠΑ

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου «Hwasong-12» (το βράδυ της Κυριακής) από τη Βόρεια Κορέα οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το πόσο χρόνο θα έχει στη διάθεσή του ο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιδράσει σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πλήξει τις ΗΠΑ, σοκάρουν.

Σύμφωνα με αυτούς, αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσιζε να πατήσει το κουμπί θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα. «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε 10 με 11 λεπτά», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής.

Το καλό είναι ότι προς το παρόν, όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mail», επικαλούμενοι τους ειδικούς, «οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ». Σίγουρα, όπως αναφέρει ο ειδικός στον τομέα της αεροδισαστημικής Τζον Σίλινγκ η δοκιμή της περασμένης Κυριακής δείχνει ένα επίπεδο επιδόσεων που δεν είχαμε δει ποτέ από βορειοκορεατικό πύραυλο», ωστόσο το εκτιμώμενο βεληνεκές της είναι στα 2.500 μίλια  σχεδόν η μισή απόσταση που απαιτείται (5.500 μίλια) για να μπορέσει να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Σοκ, όμως προκαλεί και ο ελάχιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος για να απαντήσει, σε περίπτωση που πληγούν οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες, Ντέιβιντ Ράιτ και Μάρκους Σίλει, «ακόμη και για τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν πολλά βήματα που μεσολαβούν για να γίνει αντιληπτή η ανίχνευση της εκτόξευσης γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως θα έχει μόλις δέκα λεπτά για να αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια