Γιατί οι γραφικοί νεοφιλελέδες έχουν κολλήσει με τη Βενεζουέλα ...

Το κοντέρ της γραφικότητας έχει χτυπήσει κόκκινο για τη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με αφορμή τη Βενεζουέλα


globinfo freexchange

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πρόταση για συζήτηση στη βουλή με αφορμή τα γεγονότα στη Βενεζουέλα. Από που και ως που; Πότε έγινε ανάλογη συζήτηση στη βουλή για την εσωτερική κατάσταση ενός τρίτου κράτους;

Και στο κάτω-κάτω γιατί να συζητήσει η Ελληνική βουλή για τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και όχι για την κατάσταση στη γειτονική Τουρκία, για παράδειγμα, μετά το δημοψήφισμα Ερντογάν, πράγμα που μπορεί να έχει άλλωστε και επιπτώσεις για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή;

Η γραφικότητα του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ και κινείται στα όρια της γελοιότητας. Η Βενεζουέλα ξεστομίζεται κάθε φορά που κάποιος τολμάει να αμφισβητήσει αυτό το κατεστημένο που προβάλλεται ως το μοναδικό σύστημα κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, βασισμένο στην κληρονομιά του δόγματος 'There Is No Alternative' της 'μαμάς' των απανταχού νεοφιλελέδων, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η γριά Μάγκι μπορεί να πέθανε, αλλά το δόγμα της το ακολουθούν ως ιερό ευαγγέλιο, παρά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έσπειρε σε ουκ ολίγες χώρες, με κεντρικό εργαλείο, φυσικά, τη γνωστή πλέον συμμορία της χρηματοπιστωτικής ελίτ με τα αρχικά ΔΝΤ.

Καθώς ο μύθος λοιπόν αρχίζει να καταρρέει και το πολιτικό κατεστημένο που στηρίζει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία δέχεται απανωτά χτυπήματα παντού, ο πανικός του μεγαλώνει και επιχειρεί να βρει, ως συνήθως, αποδιοπομπαίους τράγους τύπου Μαδούρο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή τη συστηματική καταστροφή της μεσαίας τάξης και του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Η επιλεκτική μνήμη των νεοφιλελέδων προκαλεί γέλιο. Προσπαθώντας να βρουν 'διαβολικά' καθεστώτα προκειμένου να δαιμονοποιήσουν τον Σοσιαλισμό, επαναλαμβάνουν μονότονα τις λέξεις 'Βενεζουέλα' και 'Βόρεια Κορέα'.

Φυσικά, δεν θα σας πουν ποτέ ότι η Βενεζουέλα δεν έχει καμία σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

Δεν θα σας πουν για τα λεφτά που ξοδεύουν οι ΗΠΑ, τροφοδοτώντας τη Δεξιά αντιπολίτευση και άλλες ομάδες στη Βενεζουέλα, προκειμένου να οργανώνουν επιχειρήσεις προβοκάτσιας για να επιφέρουν αστάθεια. Δεν μιλάν για τον οικονομικό πόλεμο που γίνεται από τη χειραγώγηση των τιμών πετρελαίου από τους Σαουδάραβες, τον στενό σύμμαχο των ΗΠΑ. Είναι άλλωστε γνωστές τέτοιες επεμβάσεις του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Λατινική Αμερική για δεκαετίες.

Δεν θα σας πουν για το συνταγματικό πραξικόπημα κατά της Ντίλμα Ρούσεφ στη Βραζιλία που αποκαλύπτει την αγωνία του Αμερικανικού κατεστημένου να επανακτήσει τον έλεγχο μέσα από καθεστώτα-μαριονέτες.

Και κυρίως, δεν θα σας πουν για επιτυχημένες Αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική, όπως αυτή του Ραφαέλ Κορρέα στον Ισημερινό. Η κυβέρνηση Κορρέα κατάφερε να διαγράψει το δημόσιο χρέος που φόρτωσαν στη χώρα προηγούμενα στρατιωτικά καθεστώτα, ενώ ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος καταπολεμώντας τη φτώχεια και τον παιδικό υποσιτισμό. Ο Κορρέα εξελέγη επανειλημμένα από το λαό. Καθώς έληξε πρόσφατα η θητεία του, ο λαός του Ισημερινού ψήφισε τον διάδοχό του Λενίν Μορένο, παρά τη γνωστή προπαγάνδα της Δεξιάς αντιπολίτευσης.

Παρόλα αυτά, η νεοφιλελεύθερη Δεξιά αγωνιά μη τυχόν και παρεκκλίνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση από τις προσταγές του ιερού ευαγγελίου του νεοφιλελευθερισμού. Παρά τη γελοιότητα του αιτήματος της ΝΔ να γίνει συζήτηση στη βουλή για τη Βενεζουέλα, οι βουλευτές της ζητούν εμμέσως και επιτακτικώς από την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ότι δεν ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο! Και όλα αυτά, παρόλο που τα μέτρα που παίρνει υπό την Δαμόκλειο σπάθη των δανειστών είναι τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα!

Όσο το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αισθάνεται να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, τόσο θα κλιμακώνεται η προπαγάνδα του και τόσο πιο γραφικό θα γίνεται. Επόμενος κρίσιμος σταθμός: οι Γαλλικές εκλογές. Οι νεοφιλελέδες δεν φοβούνται τόσο τη Λεπέν, όσο τον ηγέτη της Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν που έρχεται από τον πάγκο για να διεκδικήσει την προεδρία. Καταλαβαίνετε τι έχουμε να ακούσουμε τώρα που τον βλέπουν να εκτοξεύεται στις δημοσκοπήσεις ..



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια