Διοικητής al Nusra στη Συρία: «Οι ΗΠΑ μας δίνουν πυραύλους TOW και παίρνουμε άρματα μάχης μέσω Τουρκίας»

Οι δυνάμεις των ανταρτών-τρομοκρατών που μάχονται κατά του Συριακού Στρατού με στόχο την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται και λέγεται αυτό, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεκάθαρα το παραδέχεται ο ανώτερος διοικητής της Αλ-Νούσρα στη Συρία, παραρτήματος της αλ Κάιντα…

Σημειωτέον ότι η Αλ-Κάιντα είναι τρομοκρατική οργάνωση την οποία, υποτίθεται, πώς έχει αποκηρύξει και “πολεμάει” η Ουάσιγκτον μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Φαίνεται όμως πώς το αντίθετο συμβαίνει. Την υποστηρίζει, αυτή και τα παρακλάδια της, προκειμένου στη Συρία να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η Δύση δήθεν για τους θανάτους των αμάχων είναι μέρος της προπαγάνδας κατά του Άσαντ και της Ρωσίας. Των δυνάμεων που είναι έτοιμες να εξαπολύσουν συντονισμένη επίθεση για να απελευθερώσουν το Χαλέπι από την αλ Νούσρα.

Στη συνέντευξη που έδωσε λοιπόν ο διοικητής της εξτρεμιστικής ομάδας της αλ Νούσρα Αμπού αλ Έζ (Abu Al Ezz) στον δημοσιογράφο Jürgen Todenhöfer και δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα της Κολωνίας Kölner Stadtanzeiger αποκαλύπτεται η συνεργασία του ISIS με τις ΗΠΑ.

«Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιπολίτευση είναι παρούσα, αλλά όχι άμεση. Υποστηρίζουν τις χώρες που μας στηρίζουν. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν την υποστήριξη. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όπλα υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες λόγω των πυραύλων TOW που λάβαμε και ήρθαμε σε μια ισορροπία με το καθεστώς εξαιτίας αυτών των πυραύλων. Επίσης λάβαμε άρματα μάχης από τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών», δήλωσε ο Αμπού αλ Έζ.

Ο εξτρεμιστής ηγέτης δήλωσε πώς «στόχος μας είναι να πέσει το καθεστώς του Άσαντ και να ιδρυθεί ένα ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία». «Εμείς είμαστε τμήμα της Αλ Κάιντα αλλά παρ' όλο αυτό μας στηρίζει και το Ισραήλ, γιατί βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και την Χεζμπόλαχ», συμπλήρωσε.

«Οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με εμάς. Πρώτα ήμασταν μια ομάδα με το Ισλαμικό κράτος αλλά το Χαλιφάτο έχει χρησιμοποιηθεί προς όφελος των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, για πολιτικούς λόγους και έφυγε από εμάς. Επίσης, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Εμείς ως Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, έχουμε τις δικές μας ιδέες», κατέληξε ο Αμπού αλ Έζ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια