Υλικά Συνταγής
- 400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
- 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- 500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Εκτέλεση Συνταγής
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο.
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.
Extra tips επιτυχίας:
Το ελαιόλαδο πρέπει να πέφτει με ροή κλωστής για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
0 Σχόλια