Υλικά συνταγής
για 8 μερίδες- 1 πακέτο (800 γρ). χωριάτικη ζύμη
- 500 γρ. σπανάκι
- 500 γρ. καυκαλήθρες και λάπατα
- 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα
- 250 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
- 300 γρ. μυζήθρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά γλυκό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο γάλα
- 5 αυγά χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα χόρτα με αλάτι και τα στύβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τον τραχανά, ανακατεύοντας 5’-6’ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα τυριά και τα 4 αυγά χτυπυμένα και ανακατεύετε πάλι.
Στρώνετε τα μισά χωριάτικα φύλλα σε στρογγυλό ταψί, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι και τον τραχανά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι. Με λίγο νερό κολλάτε τις άκρες των φύλλων.
Χαράζετε την πίτα με μαχαίρι σταυρωτά και την αλείφετε με το τελευταίο αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και λίγο λάδι. Κατόπιν ψήνετε την λαχανόπιτα 50’- 55΄ στους 200ο C μέχρι να ροδίσει καλά.
Πηγή: icookgreek.com
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια