Μνημόνιο μαρτύριο, ανάπτυξη κολλύριο

Θα τρίβετε τα μάτια σας με τα τάλαρα που θα πέφτουν από τα ουράνια και θα σας έρχονται κατακέφαλα


Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Νισάφι πια με τη μικροπολιτική. Ας μιλήσουμε επιτέλους για Τέχνη. Μια μορφή που εμπνέει για ποίηση, εικαστικά αλλά και μουσική είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Με το που τον βλέπεις, σου έρχεται στον νου ο Ρέμπραντ. Τη μια, ο κυρ Αλέκος σού μοιάζει με τον «Γέρο που κοιμάται δίπλα στη φωτιά» (έργο του 1629).

Την άλλη, κάποια από τις ελαιογραφίες του Ολλανδού ζωγράφου με θέματα ηλικιωμένους άνδρες. Η όψη του υπουργού αντηχεί μελωδίες παραπονιάρικου μπαγλαμά και λίγο μπουζουκάκι. Σε ποίημα θα ήταν οι «Μοιραίοι» του Βάρναλη και σε λογοτέχνημα υβρίδιο Τσιφόρου και Ντοστογιέφσκι.

Σε σίριαλ θα ταίριαζε να είναι ένας δεινός χειριστής καλαμακίου φραπέ, φρέντο, βυσσινάδας, λεμονίτας και μπυράλ. Είναι και θα δείχνει συμπαθέστατος. Ολβιος, αμέριμνος πρεσβύτης που αγάλλεται και η όψις του λάμπει επειδή κέρδισε στο καφενείο, σε επική αναμέτρηση κοντσίνας, ένα ταψάκι μπακλαβάδες που είθισται να τιμάται κάνα οκτάευρο. Θα τα καταφέρνει ο δαιμόνιος παίκτης ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες: Η τράπουλα της κοντσίνας «φτιαγμένη» ακουσίως από δαχτυλιές. Χέρια λαδωμένα από τη τηγανιτή γόπα του ουζομεζέ σημάδεψαν τις τράπουλες του καφενείου. Οι πιο φανατικοί θαμώνες ξέρουν τα σημάδια, αλλά παρά ταύτα ο κ. Φλαμπουράρης κατήγαγε θρίαμβο λόγω της αδιαμφισβήτητης αξίας του.

Στον ελεύθερο χρόνο του, όταν δεν εμπνέει καλλιτέχνες, είναι υπουργός Επικρατείας. Τι είναι το υπουργείο Επικρατείας; Κάτι σαν την ελληνική NASA, που ίδρυσε ο Τσίπρας χωρίς να ξέρει ο ταλαίπωρος ότι τον πρόλαβε ο Σώρρας (έχει έτοιμη διαστημική τεχνολογία).
Για να μη σας τα πολυλογούμε, ο κ. Φλαμπουράρης -μεταξύ πολλών άλλων- δήλωσε και το εξής ωραίον: «Ο κόσμος να είναι ήσυχος. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κόψιμο μισθών και συντάξεων. Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας».

Ορμάτε στα φαρμακεία, χωριανοί, και αδειάστε όλα τα ράφια των κολλυρίων! Τα διαστημόπλοια του SYRIZA θα μας βομβαρδίζουν με ανάπτυξη και από τα πολλά τα λεφτά θα πάθουμε επιπεφυκίτιδα!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια