Taxisnet: Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης οι υπολογιστές με παλιά λειτουργικά συστήματα

Δεν θα μπορούν να μπαίνουν στο Taxisnet από την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι χρήστες που έχουν παλαιούς υπολογιστές, με Windows Vista, XP ή παλαιότερο λειτουργικό και δεν διαθέτουν πρόσφατες εκδόσεις των περιηγητών (browser) Internet Explorer, Chrome και Firefox.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης ενημέρωσε ότι όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές της δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε τελική ειδοποίηση για την αναβάθμιση των υπολογιστικών υποδομών του υπουργείου Οικονομικών από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 στο πρωτόκολλο TLS 1.2.
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για τη μεταφορά της ημερομηνίας αναβάθμισης των υπολογιστικών υποδομών στις 5 Δεκεμβρίου 2016, η ΓΓΠΣ υπενθυμίζει στους χρήστες ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών να λάβουν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας.
Κατά την ΓΓΠΣ εάν οι χρήστες εμπίπτουν σε μια από τις περιπτώσεις που δεν υποστηρίζεται το πρωτόκολλο TLS 1.2 και δεν έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης λειτουργικού συστήματος ή browser τότε τους συμβουλεύει να προχωρήσουν στην εγκατάσταση των τελευταίων εκδόσεων των περιηγητών Google Chrome ή Mozilla Firefox.


Ποιοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα


Οι χρήστες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι όσοι έχουν υπολογιστές με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Όλα τα Windows με έκδοση Chrome παλαιότερη του Chrome 22.
  • Όλες οι εκδόσεις Windows με έκδοση Firefox παλαιότερη του 27.
  • Όλες οι εκδόσεις Windows με έκδοση παλαιότερη του Opera 17.
  • Τα Windows 7 & 8 με έκδοση παλαιότερη του Internet Explorer 11.
  • Τα Windows Vista με Internet Explorer.
  • Τα Windows XP με Internet Explorer.
  • Όλες οι εκδόσεις Mac O/S με έκδοση παλαιότερη του Safari 7.

Όπως είναι κατανοητό όσοι υπολογιστές δεν διαθέτουν το σχετικό λειτουργικό ή δεν «σηκώνουν» τους αναβαθμισμένους περιηγητές θα μείνουν εκτός Taxis.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια