Sponsor

ATHENS WEATHER

Γύρος κοτόπουλο

Υλικά συνταγής


  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 300 γρ. άλμη για πουλερικά
  • πίτες για σουβλάκια
  • τζατζίκι
  • λαχανικά (ντομάτα κ.α.)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής


Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.
Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.
Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.

Tip


Προσοχή στην ώρα που θα αφήσουμε το κοτόπουλο στην άλμη γιατί αλλιώς θα βγει πολύ αλμυρό και σκληρό!

Photo credit: G. Drakopoulos

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια