Ντόναλντ Τραμπ: Θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, προειδοποίησε για τους κινδύνους του Γ ’Παγκόσμιου Πόλεμου κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μετά την εκλογή του τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του. Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

Πόσο όμως θα κοστίσει αυτό στον αμερικανικό λαό και με ποιους τρόπους; «Θα καταλήξουμε σε ένα Γ “Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία, αν συνεχίσουμε να ακούμε την Χίλαρι Κλίντον”, είπε στους ψηφοφόρους o Ντόναλντ Τράμπ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας
Όμως το όραμα του Τραμπ για την Αμερική δεν απεικονίζει ακριβώς ένα ειρηνικό μέλλον. Ο Τράμπ έχει υποσχεθεί να οικοδομήσει ένα πιο ισχυρό, στρατό για να καταστείλει τις απειλές ανά την υφήλιο.

Ορκίστηκε να αυξήσει το μέγεθος του στρατού των ΗΠΑ σε 540.000 εν ενεργεία στρατιώτες, σήμερα οι εν ενεργεία είναι 475.000. Αυτό θα μπορούσε να προσθέσει περίπου $ 30 δισεκατομμύρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δήλωσε ο αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών Mark Cancian στο Bloomberg.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα αυξήσει τον συνολικό στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα 350 πολεμικά πλοία, σε σύγκριση με τον στόχο για αποκατάσταση του στόλου στα 308 πλοία. Θέλει να αναβαθμίσει τα ταχύπλοα σκάφη του Ναυτικού και να αποκτήσει σύγχρονα αντιτορπιλικά για την αντιμετώπιση των πυραυλικών απειλών από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και άλλες χώρες. Θέλει επίσης να αυξήσει την μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε 1.200, από 1.113.

Ο Τράμπ είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς απειλές εάν δεν αυξήσουν τον στρατιωτικό τους προϋπολογισμό. Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ ήταν πάνω από 600 δις δολάρια το προηγούμενο έτος. Ο Tράμπ δήλωσε ότι θα πληρώσει για τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ μέσω των εθνών όπου οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις, όπως η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.

«Η ιστορία δείχνει ότι όταν η Αμερική δεν είναι προετοιμασμένη τότε είναι που ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Θέλουμε να αποτρέψουμε, να αποφύγουμε και να προλάβουμε συγκρούσεις μέσω της αδιαμφισβήτητης στρατιωτική μας κυριαρχίας”, δήλωσε ο Τράμπ τον Σεπτέμβριο.

Πριν τον Tράμπ, το 2012 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Mitt Romney ήθελε και αυτός μεγαλύτερο Ναυτικό με 350 πλοία. Κατηγόρησε μάλιστα τον Μπαράκ Ομπάμα που άφησε τον αριθμό των πλοίων να πέσει σε «επίπεδα που δεν έχουμε δει από το 1916.»

Η απάντηση του Ομπάμα ηταν σαφής «Έχουμε επίσης λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες» από το 1916, δήλωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο πριν κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ το επιτελείο του επέλεξε το soundtrack της θρυλικής σαρωτικής περιπέτειας του 1997 «Air Force One» για να «συνοδεύσει» τον επινίκιο λόγο του.

Ας θυμηθούμε την πλοκή και το τραγούδι

Ρώσοι εθνικιστές καταλαμβάνουν το προεδρικό αεροπλάνο και κρατούν ομήρους την οικογένεια του Προέδρου των ΗΠΑ. Ο τελευταίος θα θυμηθεί ότι ήταν πιλότος στο Βιετνάμ και θα τα βάλει με τους τρομοκράτες. Πρωταγωνιστής; Ο Χάρισον Φορντ.

Τη σύνθεση της μουσικής υπογράφει ο Τζέρρυ Γκόλντσμιθ.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια