FeaturedPost Slider Top

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Σεφταλιές με μπόλια και μπέικον

Υλικά συνταγής


  • 1 μπόλια (σκέπη) αρνίσια
  • 250 γρ, μπέικον σε φετάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο ανάμεικτο
  • 2-3 φέτες ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και καλά στυμμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 κουταλιές γάλα
  • λίγο ξύδι για τη μπόλια
  • αλάτι, πιπέρι
  • κλαδάκια δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής


Πλένετε καλά την μπόλια με ξύδι και νερό. Τσιγαρίζουμε  στο λάδι ή στο βούτυρο το κρεμμύδι μέσα σε μία κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε το μαϊντανό και το πιπέρι. Αποσύρετε το κρεμμύδι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το μείγμα του κρεμμυδιού και ρίχνετε το γάλα ενώ δουλεύετε ωσότου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στη συνέχεια κόβετε την μπόλια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και βάζετε σε κάθε κομμάτι περίπου μια κουταλιά από τον κιμά και τυλίγετε σε μικρό ρόλο.
Απ' έξω τυλίγετε κάθε σεφταλιά με μπέικον τις περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια και ψήνετε τις σεφταλιές στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 15-20΄ γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές και προσέχοντας να μην μας αρπάξουν.  Τις σερβίρετε αμέσως και τις γαρνίρετε με κλαδάκια δεντρολίβανου.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :