Θρησκευτικό πόλεμο από το Πακιστάν κηρύσσει ο Ερντογάν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Με ένα άκρως εμπρηστικό και καταγγελτικό λόγο από το βήμα της πακιστανικής βουλής, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα αυτή,
ανέφερε ότι το Ισλάμ βρίσκεται εν διωγμό από την Δύση και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συσπειρωθεί και να αντιμετωπίσει τον θρησκευτικό πόλεμο που υφίσταται τα τελευταία χρόνια.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ερντογάν κατήγγειλε και το IŞİS με το οποίο συνεργάζονταν επί χρόνια, ότι είναι… κατασκεύασμα της Δύσης (!!!),  και ότι χρησιμοποιήθηκε για να ενοχοποιηθεί το Ισλάμ για διάφορες βιαιότητες με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα άκρως αρνητικό κλίμα εναντίον των μουσουλμάνων.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι στην Ευρώπη καλλιεργείται η λεγόμενη ισλαμοφοβία, (εδώ σίγουρα συμπλέει με τους Ομπάμα-Μέρκελ), και ότι θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να πολεμήσουν αυτή την κατάσταση που είναι καταστροφική για τους πιστούς του προφήτη Μωάμεθ, αναγορεύοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σαν ο προστάτης των μουσουλμάνων της Ευρώπης.

Τέλος δεν παρέλειψε να καταγγείλει και την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και τους Κούρδους, ότι δρουν εναντία στο καθαρό, (σουνιτικό), Ισλαμ.

Άλλο ένα βήμα από τον σουλτάνο της Άγκυρας για να αυτοπροβληθεί σαν ο μέγας χαλίφης όλων των μουσουλμάνων και της…Ελλάδας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια