Έρχεται, έρχεται ο Ομπάμα

Γράφει ο Δημήτρης Παπαχρήστος, 
Συγγραφέας
Ο Φίλης και ο Πιτσιόρλας σηματοδότησαν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα, ο πρώτος εκδιώχθηκε μετ’ επαίνων, όπως παλαιότερα ο Τρίτσης, για να καταδειχθεί η ισχύς της Εκκλησίας, που αρνείται να παραμείνει στα θρησκευτικά της καθήκοντα και θέλει να είναι μέρος της εξουσίας.

Και ο Πιτσιόρλας που αναβαπτίστηκε σε υφυπουργό, καθότι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ επιτυχώς ξεπούλησε τα τιμαλφή «φιλέτα» της πατρίδας μας, ιδιωτικοποιώντας τα.

Αυτοί που φώναζαν και έφτυναν, τώρα να γλείφουν τα σάλια τους και δυστυχώς χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με τη δικαιολογία «κάνουμε ό,τι μπορούμε», δηλαδή εφαρμόζουμε καλύτερα τα μνημονιακά μέτρα από τους προηγούμενους. Έχασαν τα ηθικά πλεονεκτήματα της Αριστεράς και μας προσβάλλουν, καθότι την κατέστησαν αφερέγγυα και, το χειρότερο, θα συμβάλουν να έρθει ξανά το αποτυχημένο διαπλεκόμενο σύστημα της διαφθοράς...
Είναι μελανά τα χρώματα, ο λαϊκισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός βρήκαν έδαφος να πατήσουν και να σηκώσουν κεφάλι. Η εκλογή του Τραμπ τούς αναθάρρησε. Η πολιτικοκοινωνική κατάσταση πολώνεται, δημιουργούνται δύο μέτωπα και εντός των χωρών-κρατών αλλά και παγκοσμίως...
Οι συγκυβερνώντες και συναντιπολιτευόμενοι σκοτώνονται με τζούφια πυρά. Το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα-θηλιά στον λαιμό μας που μας επιβάλλουν οι δανειστές και τα Μνημόνιά τους δεν λέει. Δεν είναι πολιτική αυτή, δεν έχει το σπέρμα της προοπτικής. Δεν θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο, ούτε από την παγίδα-πηγάδα που μας έχουν ρίξει.
Ερχεται, έρχεται ο Ομπάμα. Η επίσκεψη πλέον καταντάει εθιμοτυπική. Είναι μέρες Πολυτεχνείου, η μνήμη είναι ζώσα. Το «έξω το ΝΑΤΟ» που βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, το «έξω ιμπεριαλισμός», το «έξω οι Αμερικάνοι», το «έξω οι τροϊκανοί», το «έξω το ΔΝΤ» θα ακουστούν ως συνθήματα ξεπερασμένα και θα έχει συμβάλει δυστυχώς σ’ αυτό και η δεύτερη φορά Αριστερά του συστήματος.
Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που το «όχι» θα πρέπει να βγει συνειδητά από όλους μας. Δεν χωράει στην αγκαλιά του «ναι». Θα πρέπει να απαλλαγούμε από τις κομματικοπολιτικές δεσμεύσεις. Δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από την αποχή. Να γίνουμε ενεργοί δημιουργικοί πολίτες. Δεν είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε, την έχουν φέρει στα μέτρα τους. Σε εποχές κρίσεις θα πρέπει να απελευθερωθούμε από τους φόβους που μας καλλιεργούν. Το εθνικο-ταξικό, πατριωτικό και απελευθερωτικό μέτωπο θα δημιουργηθεί και θα προκύψει από αναγκαιότητα, γιατί ζούμε κάτω από πολλαπλές κατοχές.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια