Δύο φορές έγκυος σε δέκα μέρες

Υγιέστατα δίδυμα γεννήθηκαν από διαφορετικά ωάρια που γονιμοποιήθηκαν με διαφορά δεκαημέρου


Είναι ένα φαινόμενο που έχει καταγραφεί μόνο δέκα φορές στα ιατρικά χρονικά: γυναίκα στην Αυστραλία που δυσκολευόταν να μείνει έγκυος συνέλαβε τελικά δίδυμα με διαφορά δέκα ολόκληρων ημερών.

Η Κέιτ Χιλ, κάτοικος του Μπρίσμπεϊν, έπασχε από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών και δεν είχε καν ωορρηξία πριν αρχίσει να υποβάλλεται σε ορμονική θεραπεία.

Όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, αφού η γυναίκα έμεινε έγκυος και ξανά έγκυος.

Όπως μάλιστα είπε η ίδια στο αυστραλιανό δίκτυο Seven Network, τα δίδυμα συνελήφθησαν σε διαφορετικές μέρες παρόλο που υπήρξε μόνο μια σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε μόνο μία συνεύρεση. Το σπέρμα του έμεινε ζωντανό για δέκα μέρες μέχρι να γονιμοποιήσει το δεύτερο ωάριο» δήλωσε.

Δίδυμα με διαφορά

Τα δύο μωρά, σήμερα 10 μηνών, γεννήθηκαν με διαφορετικό φύλο και βάρος και σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης.

Οι περισσότερες δίδυμες κυήσεις προέρχονται από δύο διαφορετικά ωάρια που απελευθερώνονται την ίδια μέρα από τις ωοθήκες. Πιο σπάνια είναι η γέννηση μονοζυγωτικών διδύμων, τα οποία προέρχονται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που στη συνέχεια χωρίζεται στα δύο.

Η περίπτωση της Κέτ Χιλ είναι μόλις η δέκατη που έχει αναφερθεί στην επιστημονική βιβλιογραφία, επισήμανε ο μαιευτήρας της Μπραντ Άρμστρονγκ.

Ούτε ο ίδιος δεν δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβη μέχρι να το ψάξει στο Διαδίκτυο, είπε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια