Οι Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στη Γερμανία...«έφτυσαν» τον Ερντογάν!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σε μεγάλο σκάνδαλο για τον Ερντογάν εξελίσσεται η υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών που υπηρετούν στην νατοϊκή βάση στην Γερμανία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν ομαδικά πολιτικό άσυλο από την γερμανική κυβέρνηση και αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού καναλιού SWR, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην νατοϊκή βάση Rheinland-Pfalz, της περιοχής του Kaiserslautern στην Γερμανία, έχουν ζητήσει ομαδικά πολιτικό άσυλο από την γερμανική κυβέρνηση καθώς, όπως υποστηρίζουν, κινδυνεύει η ζωή τους αν παραμείνουν στην θέση τους και γυρίσουν στην Τουρκία γιατί κατηγορούνται από τον Ερντογάν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό στην βάση αυτή υπηρετούν περί τους 30-40 Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ η συνολική δύναμη των Τούρκων στρατιωτικών στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ανέρχονται στους 500.

Η γερμανική κυβέρνηση ήδη εξετάζει ο αίτημα τους για πολιτικό άσυλο ενώ ήδη υπάρχει ένταση με την Τουρκία από την μη έκδοση άλλων Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Γερμανία αφού το έσκασαν από την Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η νέα αυτή σκανδαλώδη περίπτωση αναμένεται να προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας Γερμανίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια