Εύκαμπτη μπαταρία από την Panasonic

Μία εύκαμπτη μπαταρία lithium-ion παρουσίασε στην ιαπωνική έκθεση τεχνολογίας Ceatec η Panasonic, προαναγγέλλοντας την επικείμενη έναρξη της διάθεσης εύκαμπτων ηλεκτρονικών συσκευών στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η μπαταρία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σε wearable συσκευές όπως ρολόγια, fitness bands και «έξυπνα» ρούχα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC. Η χωρητικότητά της ωστόσο είναι μικρή, κάτι που σημαίνει ότι δεν προσφέρεται για χρήση σε smartphones.
Ειδικοί του χώρου έκαναν λόγο για μια συναρπαστική εξέλιξη, ωστόσο η Panasonic δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με το αντικείμενο. Ο Μπεν Γουντ, αναλυτής της CCS δήλωσε στο BBC πως άλλοι κατασκευαστές, όπως η LG και η Samsung, εργάζονται πάνω σε πιο εύκαμπτες τεχνολογίες, από μπαταρίες μέχρι οθόνες κ.α.
«Στοιχηματίζω πως η νέα τεχνολογία της Panasonic είναι μόλις ένα κομμάτι ενός πιο σύνθετου παζλ, και θα περάσει λίγος καιρός πριν δούμε πραγματικά ριζοσπαστικές συσκευές να εμφανίζονται» πρόσθεσε.
Σχεδιασμένη για χρήση σε συσκευές τύπου κάρτας ή wearables, η εύκαμπτη μπαταρία της Panasonic έχει πάχος 0,55 χιλιοστά, με μέγιστη «κάμψη» 25 μοιρών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία διατηρεί τα χαρακτηριστικά της, ακόμα και μετά από επανειλημμένα λυγίσματα.
Οι έξυπνες κάρτες, που συνήθως μεταφέρονται σε πορτοφόλια και τσέπες, έχουν εσωτερικά εξαρτήματα τα οποία αντέχουν στο λύγισμα και την παραμόρφωση, αλλά σταδιακά αλλοιώνονται. Όσον αφορά στις εύκαμπτες οθόνες, κυρτά τηλέφωνα κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο οι εύκαμπτες οθόνες παραμένουν ακόμα στο στάδιο των concept εφαρμογών.
Παρόλα αυτά, η καθιέρωση τέτοιων μπαταριών θα άνοιγε τον δρόμο για νέα κυρτά σχέδια, που με τη σειρά τους θα επέτρεπαν τη διαφοροποίηση σε μια τεράστια αγορά ηλεκτρονικών συσκευών από την οποία πλέον είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιο προϊόν ή εταιρεία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια