Κοινωνία και κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Νομοσχέδια για προσλήψεις στο Δημόσιο, επιθέσεις κατά συμφερόντων γενικώς και αορίστως, σενάρια ανασχηματισμού! Αυτά είναι τα «όπλα» τα οποία προβάλλει η κυβέρνηση ως απάντηση στις δημοσκοπήσεις-κόλαφο για την ίδια που δημοσιεύονται σε κάθε ΜΜΕ (συστημικό και μη, όπως χαρακτηρίζονται την τελευταία περίοδο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ).

Το εάν αυτές οι απαντήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι πειστικές και εάν θα μπορέσουν να ανατρέψουν το κλίμα θα φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Δεν είναι πάντως αυτό το πιθανότερο πολιτικό σενάριο...
Ο κ. Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του ετοιμάζουν μια αντεπίθεση που -δυστυχώς για τους ίδιους- βασίζεται σε... παλιά υλικά. Σε μεθόδους-τρικ που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχουν αποτύχει. Η σκανδαλολογία, όπως η Ιστορία διδάσκει, πλήττει κυρίως την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι προσλήψεις όταν διαδέχονται τους φόρους, τις κατασχέσεις λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς δεν έχουν αποτέλεσμα. Και τέλος, ο ανασχηματισμός -ειδικά στη μνημονιακή Ελλάδα- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα εάν δεν αλλάζει άμεσα και η πολιτική!
Με βάση αυτά τα δεδομένα, και σε συνδυασμό με τις αρνητικές από κάθε άποψη δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, οι όποιες επιλογές γίνουν τώρα δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν το κλίμα και αυτό το αναγνωρίζουν όσοι -και εντός ΣΥΡΙΖΑ- έχουν τη δυνατότητα της «καθαρής ματιάς»! Οσοι δηλαδή δεν μπερδεύουν την επιθυμία τους με την πραγματικότητα και όσοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν με τους πολίτες και δεν είναι κλειδωμένοι στα υπουργεία και στα πολιτικά γραφεία τους μαζί με τους αυλοκόλακες. Η δυσαρμονία μεταξύ της κοινωνίας και της παρούσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η εξάντληση του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια