PAC-3 Patriot μεταφέρει η Γερμανία στην Λιθουανία – Με μαζικές εκτοξεύσεις Iskander-M απαντά η Ρωσία στα σύνορα με την A.Ευρώπη

Ολόκληρη η ρωσική επικράτεια «πεδίο ασκήσεων»


Αντιαεροπορικά -αντιπυραυλικά συστήματα PAC-3 Patriot μεταφέρει η Γερμανία στη Λιθουανία με εμβέλεια αναχαίτισης 150 χλμ για στόχους μεγέθους αεροσκάφους και 30 χλμ ως αντιβαλλιστικό σύστημα. Η Ρωσία «ζεσταίνει» μηχανές και πραγματοποιεί μαζικές εκτοξεύσεις από βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια.

Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι οι ρωσικές ένοπλες διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις ταυτόχρονα σε πολλά και διαφορετικά σημεία της αχανούς ρωσικής επικράτειας .

Πρόκειται όμως κυρίως για περιοχές  όπως ο Καύκασος, η δυτική στρατιωτική περιφέρεια που συνορεύει με την Ευρώπη, η περιοχή της Καρελίας και οι περιοχές που συνορεύουν με την Βαλτική.

Όλα αυτά αποτελούν «καυτά σημεία» για την Μόσχα, η οποία διατηρεί στην ουσία τις δυνάμεις  της  σε «αυξημένη επαγρύπνηση» κλιμακωτά για να μην  καταπονείται το προσωπικό και τα οπλικά συστήματα , ενώ ταυτόχρονα να έχει σε ετοιμότητα τις δυνάμεις  αυτές  ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Οι μονάδες που λειτουργούν με συστήματα κινητών πυραύλων Iskander-M πραγματοποιούν εκτοξεύσεις στην περιοχή Luzhsky της δυτικής στρατιωτικής περιοχής . Οι τακτικές ασκήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο των ελέγχων ετοιμότητας μάχης για το 2016», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου.

Οι στρατιωτικοί  διοικητές της περιφέρειας αξιολογούν την ετοιμότητα του προσωπικού και  καταστροφή των στόχων,  σε κέντρα διοίκησης και σταθμούς ραντάρ σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Περίπου 100 στρατιώτες συμμετείχαν στην άσκηση, με πάνω από 20 μονάδες στρατιωτικού  εξοπλισμού.

Το προσωπικό των μονάδων  του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας, τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα και φυσικά ο βόρειος στόλος ελέω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας  για την Αρκτική  θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως , για να πιστοποιηθεί  η πολεμική ετοιμότητά τους για όλα τα ενδεχόμενα .

Οι ασκήσεις αυτές  είναι μια απάντηση προς το ΝΑΤΟ, το οποίο ενισχύει τις δυνάμεις στα σύνορα της Ρωσίας και ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη , με προεξάρχουσες της Ουκρανία και την Πολωνία.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια