FeaturedPost Slider Top

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Caesar σάντουιτς

Υλικά για 2 άτομα


  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα του κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 - 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (της αρεσκείας μας)
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλούδες παρμεζάνας
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση για να λεπτύνει. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες. Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και, αν θέλουμε, τρίβουμε τις φέτες με το σκόρδο. Σε μία από τις φέτες απλώνουμε φυλλαράκια μαρουλιού και το μισό κοτόπουλο.
Περιχύνουμε με λίγη από τη σος και από πάνω βάζουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας.
Σκεπάζουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.

Περισσότερες συνταγές στο blog της γεύσης!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :