«Βόμβα» στη Λεωφόρο! Το μεγάλο «μπαμ» από την Ξάνθη με δύο απίστευτα γκολ υποχρέωσε στην πρώτη ήττα – σοκ τον ΠΑΟ!

Η Ξάνθη έκανε το μεγάλο «μπαμ» της 7ης αγωνιστικής και νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».


Τα ολέθρια λάθη του Λουκ Στιλ, σε συνδυασμό με την τραγική εμφάνιση των «πρασίνων» βοήθησαν τη Ξάνθη, που ήταν άρτια στημένη στον αγωνιστικό χώρο, να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και να υποχρεώσει το «τριφύλλι» στην πρώτη εφετινή του ήττα, χάρις στην οποία έπεσε από την κορυφή της Super League.

Τα γκολ της Ξάνθης ήταν υπέροχα σε εκτέλεση, αλλά ο «μοιραίος» παίκτης του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν ο Λουκ Στιλ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Άγγλος πορτιέρε ήταν εκτός εστίας με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο τέρματα και να «κρεμάσει» την ομάδα του, που έκανε το χειρότερό της εφετινό ματς εντός κι εκτός των συνόρων.

Από πλευράς τακτικής το πρώτο 45λεπτο ανήκε στη Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα είχε «διαβάσει» εξαιρετικά τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου έκλεισε ιδανικά όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να απειλήσουν ούτε… μισή φορά την εστία του Ζίφκοβιτς.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν, εντός και εκτός των συνόρων, που ο Παναθηναϊκός δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία σε 45 λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση, έβγαλαν κάποιους αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, αλλά όλα τελείωναν έξω από την περιοχή των Ακριτών.

Η Ξάνθη που και αυτή δεν είχε ούτε μία φάση στα πρώτα 45 λεπτά, κατάφερε παρ΄ όλα αυτά να προηγηθεί στο 34΄ με το απευθείας φάουλ του Ντε Λούκας από πολύ πλάγια δεξιά. Γκολ για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Λουκ Στιλ ο οποίος ήταν εκτός θέσης με αποτέλεσμα να τον «κρεμάσει» ο 30χρονος Ισπανός μέσος.

Η είσοδος του Λέτο στο β΄ μέρος έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, που έστω κι αν δεν είχε καμία απολύτως φάση για 61 λεπτά, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 62΄ μο σουτ του Αργεντινού επιθετικού μετά την πάσα του Μέστο. Οι «πράσινοι» δεν το χάρηκαν πολύ διότι στο 66΄ η Ξάνθη πήρε και πάλι το προβάδισμα με το καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασιλακάκη, ο οποίος «κρέμασε» τον Στιλ, που ήταν και πάλι εκτός εστίας.

Πηγή: crashonline.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια