Η Ρωσία επιστρέφει στην Κούβα και χτυπάει την «πόρτα» των ΗΠΑ - Ανοίγει πάλι την βάση της και στο Βιετνάμ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή με επέκταση εκ νέου της προβολής ισχύος της ετοιμάζει η Ρωσία η οποία θα ξανανοίξει τις δύο βάσεις της σε Κούβα και Βιετνάμ, βάσεις οι οποίες θα της προσφέρουν τον έλεγχο της αμερικανικής υπερδύναμης ακριβώς έξω από την «πόρτα» της λίγο νοτιότερα από την Φλόριντα αλλά και των αμερικανικών Στόλων που ελέγχουν τις θαλάσσιες οδούς στην νότια Κινεζική Θάλασσα.

"Ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό", δήλωσε ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΑΜ  Πανκόφ Nikolai Pankov σήμερα στην ρωσική Δούμα, την κάτω Βουλή δηλαδή του ρωσικού κοινοβουλίου η οποία άνοιξε σήμερα τις εργασίες της μετά τις νικηφόρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου για το κόμμα οτου Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία».

Η δήλωση ήρθε αμέσως μετά τις πολεμικές δηλώσεις περι «καταστροφής Ρωσίας και Κίνας» από τους Αμερικανούς τις οποίες έκανε ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατού στρατηγός Mark Milley προκαλώντας εύλογες απορίες σε όσους τον άκουσαν εάν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου το οποίο είναι σε θέση να «εξαερώσει» την αμερικανική επικράτεια σε έναν πυρηνικό πόλεμο «αμοιβαίας καταστροφής» mutual destruction.

«Αναθεωρούμε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο παρελθόν για το κλείσιμο των βάσεων αυτών αλλά δεν θα μπω σε λεπτμέρειες»

Η Ρωσία έκλεισε τη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών στις Λούρδες της Κούβας και τη ναυτική βάση Καμ Ραν στο Βιετνάμ το 2002, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στον κόσμο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τότε η Ρωσία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά ζητήματα και δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει την σοβιετική ισχύ του παρελθόντος.

Σημειώνετα ότι ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σόιγκου είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2014 πως η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δίκτυο βάσεων στο εξωτερικό, σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, οι Σεϊχέλλες και η Σιγκαπούρη.

Η αμερικανική προκλητικότητα οδηγεί πλέον στην άμεση λήψη αποφάσεων για ανάπτυξη δυνάμεω

Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν πολεμικές συνθήκες με Ρωσία και Κίνα για να διαγραφεί το γαλαξιακό τους χρέος των 19,5 τρισ.δολαρίων το οποίο φαντάζει ανεξέλεγκτο πια.

Σε δηλώσεις που δείχνουν ότι πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι ελέγχουν την μοίρα του πλανήτη και την υπερατλάντια περιοχή προχώρησε πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατού στρατηγός Mark Milley ο οποίος δήλωσε με έμφαση «Θα καταστρέψουμε τους εχθρούς μας» εννοώντας την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσία αλλά και την Κίνα!

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν κακό (η γνωστή αμερικανική εμμονή) ότι οι αμερικανικές ΕΔ παρά τις προκλήσεις παρά τον επιχειρησιακό μας φόρτο, παρά τα όσα κάνουμε, θα σας σταματήσουμε και θα σας χτυπήσουμε τόσο σκληρά όσο δεν έχετε χτυπηθεί ποτέ. Μην αμφιβάλεται για αυτό» είπε με στόμφο ο Milley.

Ο στρατηγός προειδοποίησε την Ρωσία και άλλες χώρες που εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν συγκεντρωμένες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

«Άλλες χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα έκαναν σχολείο πάνω μας, μελέτησαν τις τακτικές μας, τα δόγματά μας, τον εξοπλισμό μας, την οργάνωσή μας, την εκπαίδευσή μας την ηγεσία μας και αναθεώρησαν τα δικά τους δόγματα και εκμοντερνίζουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με την προοπτική να μας κερδίσουν στο μέλλον»

«Ο επόμενος πόλεμος θα είναι πολύ θανατηφόρος, περισσότερο απο οποιονδήποτε αντιετώπισε ποτέ ο Στρατός μας από τον Β' ΠΠ και θα περιλαμβάνει μάχες σε αστικές περιοχές. Μην αμφιβάλετε μπορούμε τώρα και θα διατηρήσουμε την ικανότητα ταχύτατης ανάπτυξης δυνάμεων και θα καταστρέψουμε τον αντίπαλό μας παντού και οπουδήποτε».

Ο στρατηγός απάντησε σε έναν Ρώσο αξιωματούχο που είπε ότι «Η Ρωσία μπορεί να κάνει έναν συμβατικό πόλεμο στην Ευρώπη και να τον κερδίσει».

Σημειώνεται ότι 40 εκατομμύρια Ρώσοι απ΄όλους τους τομείς λαμβάνουν τώρα μέρος σε μια πανενθνική πυρηνικής αντίδρασης άσκηση

Επίσης 200 χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό μονάδων διάσωσης από 50 χιλιάδες συνολικά μονάδες.

Όλη η δύναμη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών συμπεριλαμβανομένων και μονάδων της EMERCOM, μονάδες διάσωσης, παραστρατιωτικές μονάδες, η κρατική διεύθυνση ποτάμιων σκαφών, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπως και αεροσκάφη της EMERCOM θα μετάσχουν στην άσκηση

Στα σενάρια της πρωτοφανούς αυτής άσκησης, από άποψη συμμετεχόντων και κινητοποίησης μέσων, περιλαμβάνονται ασκήσεις εκκένωσης περιοχών, ασκήσεις αντιμετώπισης ΡΒΧΠ πολέμου, δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας με ειδική πρόνοια για την αντιμετώπιση ΡΒΧΠ περιστατικών, δοκιμή πυρηνικών καταφυγίων, επεμβάσεις ομάδων τήρησης της τάξης, ενημερώσεις του γενικού πληθυσμού για τα πλησιέστερα καταφύγια κ.α.

Σημειώνεται πως στην περιοχή των Ουραλίων υπάρχει ένα δίκτυο υπόγειων καταφυγίων συνολικής επιφάνειας 750 τ. χλμ.(!) ενώ στη Μόσχα από το 2012 ξεκίνησε η κατασκευή πάνω από 5000 νέων καταφυγίων για το γενικό πληθυσμό, σε μια πόλη όπου ζουν περί τα 11 εκατ. κάτοικοι.

Πάντως αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ποιοι άνθρωποι βρίσκονται αυτή την στιγμή στην κορυφή της εξουσιας των ΗΠΑ.

Αδιαφορούν για το τέλος του πλανήτη μέσα σε ένα πυρηνικό «παφ» ίσως διότι πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα είναι μια χαρά στα υπερεξοπλισμένα πυρηνικά καταφύγιά τους και ότι όταν περάσουν 50 χρόνια η ραδιενέργεια θα έχει φύγει και θα μπορούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια της Γης χωρίς 20 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέη αυτή την φορά. Έτσι είναι τα χρέη οδηγούν στην απόγνωση.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια