Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου! Συναγερμός από σύστημα προειδοποίησης του Αμερικανικού Στρατού

Οι ΗΠΑ έρχονται όλο και πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, μετά την αύξηση στην κατηγορία του συστήματος προειδοποίησης για πυρηνικό πόλεμο.

Το DEFCON είναι ένα σύστημα προειδοποίησης που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ για να δείξει την τρέχουσα απειλή για πυρηνικό πόλεμο.

Το σύστημα έχει πέντε επίπεδα ειδοποίησης, ξεκινώντας από το DEFCON 5 – το λιγότερο σοβαρό, στο DEFCON 1, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο.



Αλλά οι οι συνωμοσιολόγοι προειδοποιούν ότι έχουν αναβαθμιστεί μυστικά δύο επίπεδα, φτάνοντας έτσι την κατηγορία 3, εννοώντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κινητοποιήσουν τα στρατεύματα τους μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Σε επίπεδο 3 είχε βρεθεί τελευταία φορά μετά τον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Αυτή την στιγμή οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στο ίδιο σημείο όσο ήταν με την Κουβανική πυραυλική κρίση το 1962.

Τώρα το σύστημα προειδοποίησης DEFCON ισχυρίζεται ότι έχει αναβαθμιστεί και πάλι σύμφωνα με την ομώνυμη  ιστοσελίδα.

Ενώ δεν υπάρχουν επικείμενες απειλές για τις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι «ρευστή και μπορεί να αλλάξει γρήγορα.»

Η αιτία είναι οι τεταμένες πλέον σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που έχουν προκαλέσει φρενίτιδα για ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των υπερδυνάμεων.

«Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φθάσει σε επίπεδα πέρα ​​από τον ψυχρό πόλεμο την εβδομάδα που μας πέρασε», έγραψε η ιστοσελίδα.

«Η κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εξαιρετικά ρευστή αυτή τη στιγμή. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο σε δυναμική όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962.


«Αυτή τη στιγμή, το σύστημα Προειδοποίησης της DEFCON θεωρεί ότι μια αύξηση στο DEFCON 3 θα ήταν μια συνετή κίνηση,» καταλήγει η ιστοσελίδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια