FeaturedPost Slider Top

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Αρχηγός αμερικανικού Στρατού: «Θα χτυπήσουμε Ρωσία και Κίνα με ότι έχουμε και θα τις καταστρέψουμε»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε δηλώσεις που δείχνουν ότι πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι ελέγχουν την μοίρα του πλανήτη και την υπερατλάντια περιοχή προχώρησε ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατού στρατηγός Mark Milley ο οποίος δήλωσε με έμφαση «Θα καταστρέψουμε τους εχθρούς μας» εννοώντας την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσία αλλά και την Κίνα!

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν κακό (η γνωστή αμερικανική εμμονή) ότι οι αμερικανικές ΕΔ παρά τις προκλήσεις παρά τον επιχειρησιακό μας φόρτο, παρά τα όσα κάνουμε, θα σας σταματήσουμε και θα σας χτυπήσουμε τόσο σκληρά όσο δεν έχετε χτυπηθεί ποτέ. Μην αμφιβάλεται για αυτό» είπε με στόμφο ο Milley.

Ο στρατηγός προειδοποίησε την Ρωσία και άλλες χώρες που εκμεταλεύθηκαν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν συκγεντρωμένες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

«Άλλες χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα έκαναν σχολείο πάνω μας, μελέτησαν τις τακτικές μας, τα δόγματά μας, τον εξοπλισμό μας, τηνοργάνωσή μας, την εκπαίδευσή μας την ηγεσία μας και αναθεώρησαν τα δικά τους δόγματα και εκμοντερνίζουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με την προοπτική να μας κερδίσουν στο μέλλον»

«Ο επόμενος πόλεμος θα είναι πολύ θανατηφόρος, περισσότερο απο οποιονδήποτε αντιετώπισε ποτέ ο Στρατός μας από τον Β' ΠΠ και θα περιλαμβάνει μάχες σε αστικές περιοχές. Μην αμφιβάλετε μπορούμε τώρα και θα διατηρήσουμε την ικανότητα ταχύτατης ανάπτυξης δυνάμεων και θα καταστρέψουμε τον αντίπαλό μας παντού και οπουδήποτε».

Ο στρατηγός απάντησε σε έναν Ρώσο αξιωματούχο που είπε ότι «Η Ρωσία μπορεί να κάνει έναν συμβατικό πόλεμο στην Ευρώπη και να τον κερδίσει»

Σημειώνεται ότι 40 εκατομμύρια Ρώσποι απ΄όλους τους τομείς λαμβάνουν τώρα μέρος σε μια πανενθνική πυρηνικής αντίδρασης άσκηση

Επίσης 200 χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό μονάδων διάσωσης από 50 χιλιάδες συνολικά μονάδες.

Όλη η δύναμη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών συμπεριλαμβανομένων και μονάδων της EMERCOM, μονάδες διάσωσης, παραστρατιωτικές μονάδες, η κρατική διεύθυνση ποτάμιων σκαφών, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπως και αεροσκάφη της EMERCOM θα μετάσχουν στην άσκηση

Στα σενάρια της πρωτοφανούς αυτής άσκησης, από άποψη συμμετεχόντων και κινητοποίησης μέσων, περιλαμβάνονται ασκήσεις εκκένωσης περιοχών, ασκήσεις αντιμετώπισης ΡΒΧΠ πολέμου, δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας με ειδική πρόνοια για την αντιμετώπιση ΡΒΧΠ περιστατικών, δοκιμή πυρηνικών καταφυγίων, επεμβάσεις ομάδων τήρησης της τάξης, ενημερώσεις του γενικού πληθυσμού για τα πλησιέστερα καταφύγια κ.α.

Σημειώνεται πως στην περιοχή των Ουραλίων υπάρχει ένα δίκτυο υπόγειων καταφυγίων συνολικής επιφάνειας 750 τ. χλμ.(!) ενώ στη Μόσχα από το 2012 ξεκίνησε η κατασκευή πάνω από 5000 νέων καταφυγίων για το γενικό πληθυσμό, σε μια πόλη όπου ζουν περί τα 11 εκατ. κάτοικοι.

Πάντως αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ποιοι άνθρωποι βρίσκονται αυτή την στιγμή στην κορυφή της εξουσιας των ΗΠΑ. Αδιαφορούν για το τέλος του πλανήτη μέσα σε ένα πυρηνικό «παφ» ίσως διότι πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα είναι μια χαρά στα υπερεξοπλισμένα πυρηνικά καταφύγιά τους και ότι όταν περάσουν 50 χρόνια η ραδιενέργεια θα έχει φύγει και θα μπορούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια της Γης χωρίς 20 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέη αυτή την φορά. Έτσι είναι τα χρέη οδηγούν στην απόγνωση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :