«Προβοκάτσια;» Αεροσκάφη των ΗΠΑ με ρωσικά χρώματα βάζουν «φωτιά» σε θεωρίες συνομωσίας

Προβληματισμό, ανησυχία και θεωρίες συνομωσίας έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ βαμμένα με ρωσικά χρώματα και σύμβολα, καθώς πολλοί σχολιαστές φοβούνται ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να διεξάγει βομβαρδισμούς κατά αμάχων στη Συρία, η ευθύνη των οποίων θα αποδοθεί στη Ρωσία.

Οι εικόνες από τα αεριωθούμενα αεροπλάνα των ΗΠΑ δημοσιεύθηκαν στο Twitter από Καναδό δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα, (6/10).
Παρά το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος σχολίασε το γεγονός ως συνήθη πρακτική που χρησιμοποιείται σε «προσομοιώσεις» αερομαχιών με «αντίπαλα» μαχητικά, η είδηση προκάλεσε σάλο στους κύκλους των συνωμοσιολόγων.



Η δημοσίευση των φωτογραφιών βρήκε γόνιμο έδαφος, καθώς οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με τις δύο χώρες να ανταλλάσσουν απειλές και προειδοποιήσεις σχετικά με τις δράσεις τους στο Συριακό.
Πάντως, η πρακτική της χρήσης αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών με χρώματα του «εχθρού» σε συνδυασμό με συνήθεις τακτικές του αντιπάλου θεωρείται διαδεδομένη ανά τον κόσμο στα στρατιωτικά «παιχνίδια πολέμου», σύμφωνα με σχόλιο του Russia Today, καθώς προσφέρει ρεαλιστικότερες εικονικές μάχες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια