Προειδοποίηση Πούτιν προς ΗΠΑ: «Αν θέλετε πόλεμο, θα σας δώσουμε έναν παντού»

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα δώσει την Αμερική έναν πόλεμο, εάν ο Τζο Μπάιντεν καλέσει για μια ολομέτωπη επίθεση στο διαδίκτυο για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κρεμλίνου.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Μόσχα, είπαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα υποχωρήσει σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των παγκοσμίων υπερδυνάμεων.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η Ουάσιγκτον θα ξεκινήσει μια διαδικτυακή επίθεση στα e-mail της ρωσικής κυβέρνησης.

Αλλά ο επικεφαλής των στρατιωτικών του Κρεμλίνου Στρατηγός Yevgeny Buzhinsky περιέγραψε την προκλητική ενέργεια ως «πλήρους κλίμακας αντιπαράθεση».

Ο απόστρατος στρατηγός πρόσθεσε: «Φυσικά θα υπάρχει αντίδραση από την μεριά μας, ο Πούτιν βλέπει ότι πρόκειται για μια πλήρους κλίμακας αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα. Αν θέλετε μια τέτοια σύγκρουση, θα πάρετε μια…»

«Αλλά δεν θα είναι μια αντιπαράθεση που δεν θα βλάψει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Θέλετε μια αντιπαράθεση, θα πάρετε μια παντού.»




Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ κατάγγειλε επίσης τις απειλές του Μπάιντεν.

Είπε: «Οι απειλές που στρέφονται κατά της Μόσχας και της ηγεσίας του κράτους μας είναι πρωτοφανής επειδή εκφράστηκαν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

«Για αυτήν την επιθετική και απρόβλεπτη γραμμή των ΗΠΑ, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας,» κατέληξε ο Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αμερική Yury Ushakov κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για «άνευ προηγουμένου απειλές» και «στα όρια της αυθάδειας».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια