USS Zumwalt: Το πιο προηγμένο πολεμικό του αμερικανικού στόλου έφυγε από το ναυπηγείο του

Το νεότερο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο σκάφος επιφανείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το αντιτορπιλικό USS Zumwalt (DDG 1000) αναχώρησε από το ναυπηγείο του (Bath Iron Works) στις 7 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα ενός ταξιδιού τριών μηνών που θα ολοκληρωθεί στο νέο του λιμάνι, στο Σαν Ντιέγκο.

Με πλήρωμα 147 ατόμων, το Zumwalt είναι το πρώτο σκάφος μιας κλάσης αντιτορπιλικών πολλαπλών ρόλων, ικανών να εκτελέσουν μια μεγάλη σειρά αποστολών.
Στα εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται ηλεκτρικό σύστημα προώθησης, ειδικά σχεδιασμένο «tumblehome» κύτος, stealth σχεδιασμό και γενικότερα εξαιρετικά προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες και οπλικά συστήματα.
Είναι το πρώτο σκάφος του αμερικανικού στόλου που χρησιμοποιεί ενιαίο σύστημα ενέργειας (IPS), για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στα συστήματα προώθησης όσο και τα υπόλοιπα συστήματα του σκάφους.
Το IPS παράγει περίπου 78 μεγαβάτ ενέργειας, απόδοση αντίστοιχη ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου. Ακόμη, το Zumwalt είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα σημερινά αντιτορπιλικά.
Το σκάφος θα αναλάβει και επίσημα καθήκοντα στη Βαλτιμόρη στις 15 Οκτωβρίου, και μετά θα αρχίσει το ταξίδι του προς το Σαν Ντιέγκο, σταματώντας σε λιμάνια κατά τη διαδρομή του. Πλήρης ένταξή του στον στόλο αναμένεται το 2018, μετά από μια σειρά δοκιμών και αξιολογήσεων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια