To 53% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν υπηρεσίες instant messaging

Στο 53% ανέρχεται το ποσοστό των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι κάνουν χρήση υπηρεσιών instant messaging, σύμφωνα με στοιχεία του eCommunication Study, που δημοσιοποίησε η Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, τα άτομα ηλικίας 15-24 ετών χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες επικοινωνίας που παρέχονται μέσω του Διαδικτύου, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκεκριμένα, το 68% των νέων 15-24 ετών κάνει καθημερινή χρήση instant messaging, έναντι μόλις 12% στην ηλικιακή ομάδα 55+.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περισσότερο από το 90% των Ευρωπαίων επιλέγει το κινητό τηλέφωνο για την επικοινωνία του, το 75% κάνει χρήση SMS, το 69% χρησιμοποιεί e-mail και το 67% υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.
Επίσης το 69% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με πρόσβαση σε mobile internet, ποσοστό αυξημένο κατά 21 μονάδες σε σχέση με το 2014. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν την κινητή τηλεφωνία πιο σημαντική για την καθημερινότητά τους (74%) από ό,τι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών (34%), με τη σταθερή τηλεφωνία να έπεται (32%), το σταθερό Internet να ακολουθεί (27%) και τα SMS να έρχονται πέμπτα στη λίστα των πιο σημαντικών υπηρεσιών επικοινωνίας (26%).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια