Θα πάρει το MEGA ο Μαρινάκης; Τι συζήτησε με τον Ψυχάρη στα γραφεία του ΔΟΛ – Τα υπονοούμενα στο «Βήμα»!

Συνάντηση μεταξύ των κυρίων Ψυχάρη και Μαρινάκη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΟΛ. Η συνάντηση κράτησε κατά τις ίδιες πληροφορίες πάνω από δύο ώρες και ο κ. Μαρινάκης εξήλθε από το γκαράζ του κτιρίου του ΔΟΛ γύρω στις 15:45.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν την υπόθεση του Mega χωρίς να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η κατάληξη της συζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος ΔΟΛ έχει κρατήσει πολύ σκληρή γραμμή στην υπόθεση του Mega. Στην αρχή ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης έκανε λόγο για αξία της ταινιοθήκης του Mega ύψους 100 εκ ευρώ ενώ η αποτίμηση στα βιβλία της εταιρίας είναι 70 εκ ευρώ και οι τράπεζες θεωρούν ότι μπορεί να πουληθεί στα 35 εκ ευρώ.

Χθες το vima.gr είχε δημοσίευμα με τίτλο « Οι τράπεζες επεξεργάζονται λύση Μαρινόπουλου στο Mega» και επανήλθε σήμερα στο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ο οποίος αναφέρει ότι «Όπως ήδη πληροφορηθήκατε από το vima.gr οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν λύση για το Mega. Από τη στιγμή που έχει απολέσει την άδεια και εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψής της, αναζητείται λύση. Φαίνεται ότι κάποιος εκ των νέων καναλαρχών τις έχει προσεγγίσει και εργάζονται ήδη για αυτόν. Δηλαδή ο νέος καναλάρχης που δεν διαθέτει κανάλι, εάν συμφωνήσει με τις τράπεζες, θα προικοδοτηθεί με την περιουσία, τη φήμη, την αξία και τα λεφτά του, που είναι δεσμευμένα στα πιστωτικά ιδρύματα. Μπορεί μάλιστα να του προσφέρουν και κούρεμα των δανείων και δανεικά λεφτά ώστε να λειτουργήσει το πρώτο διάστημα για να αποδειχθεί ότι το τρόπαιο όλης της επιχείρησης ήταν εν τέλει το Mega».

Παράλληλα η Τηλέτυπος χθες έστειλε επιστολή στις Τράπεζες με την οποία ζητούσε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Στην επιστολή προς τις τράπεζες η εταιρεία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικά ενήμερη.

Με τις κινήσεις αυτές αν μη τι άλλο η πλευρά του ΔΟΛ εγείρει ζητήματα καταχρηστικότητας στη συμπεριφορά των τραπεζών επιχειρώντας να μπλοκάρει τυχόν μεταβίβαση του καναλιού.

Πηγή: bankingnews.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια