FeaturedPost Slider Top

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Κέικ με πέστο και κουκουνάρι

Υλικά


  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο ( βασική συνταγή από κάτω)
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • Για την σάλτσα pesto:
  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 60 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση


Για την σάλτσα pesto τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι.
Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να αναμιχτούν καλά και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο pesto.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τα αυγά μαζί με το ελαιόλαδο το γάλα και τιε 3 κουταλιές σάλτσα pesto.
Προσθέτετε το αλεύρι, το τυρί και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ, προσθέτετε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αέρα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το κόβετε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :