F1: Νίκη Ρόσμπεργκ στην Μόντσα - "Έβαλε φωτιά" στην μάχη του πρωταθλήματος

Η εκκίνηση στην Μόντσα καθόρισε και την τύχη του Ιταλικού Grand Prix, καθώς το λάθος του Χάμιλτον, έδωσε το πλεονέκτημα στον Ρόσμπεργκ να φύγει πρώτος και να διατηρηθεί εκεί μέχρι τέλους κερδίζοντας μετά και την περασμένη Κυριακή στο Βέλγιο.

Πλέον η μεταξύ τους διαφορά στην μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος έπεσε μόλις στους 2 βαθμούς για τον Χάμιλτον.

Στα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες του Σαβάτου, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν εξαιρετικός, κατακτώντας την pole position στην πίστα της Μόντσα. Όμως το μεσημέρι της Κυριακής στην γραμμή εκκίνησης έκανε λάθος, που φαίνεται ότι του στοίχισε την πρώτη θέση, και κυρίως έναν ανταγωνιστικό αγώνα για όσους παρακολούθησαν το κλασσικό Ιταλικό Grand Prix.
Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ξεκίνησε καλά και από την 1η θέση βρέθηκε στην 6η (!), με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να ξεχύνεται μπροστά και πίσω του να έχει τις δύο Ferrari και την MacLaren του Μπότας, αλλά και την Red Bull του Ρικιάρντο.

Ο Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει εντός πίστας γρήγορα, Ρικιάρντο και Μπότας και στην συνέχεια με την στρατηγική του ενός πιτ στοπ (σε σχέση με τα 2 που ακολούθησαν οι άλλες ομάδες), να βρεθεί μπροστά και από Φέτελ και Ράϊκονεν λίγο μετά την μέση του αγώνα.

Το υπόλοιπο της κούρσας κύλησε δίχως συγκινήσεις και μόνον τον Ρικιάρντο να προσπερνά τελικά τον Μπότας για να κλείσει την 5άδα (Φέτελ 3ος, Ράικονεν 4ος), αλλά την αγωνία για την έκβαση της μάχης του παγκόσμιου τίτλου να φουντώνει, καθώς η διαφορά Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ πήγε στους 2 βαθμούς: Χάμιλτον 250, Ρόσμπεργκ 248, Ρικιάρντο 161, Φέτελ 143, Ράικονεν 136.

Αυτή ήταν η 1η νίκη στην καριέρα του Ρόσμπεργκ στην Μόντσα, 7η εφετινή και 21η της καριέρας του. Το επόμενο ραντεβού σε δύο εβδομάδες (18/9) στην Σιγκαπούρη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια