Αυτή είναι η Αριστερά, Αλέξη;

Γράφει ο Παντελής Ζήλος

To 2009 οι Έλληνες εξοστράκισαν τον Κώστα Καραμανλή γιατί στις προεκλογικές του ομιλίες είχε πει ότι πρέπει να συγκρατηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Τότε μάλιστα γινόταν «χαμός» με τη γενιά των 700 ευρώ για τους νέους. Επέλεξαν τον Γιώργο Παπανδρέου που εν τη ρύμη του λόγου είχε πει : « λεφτά υπάρχουν». Σε κανέναν δεν αρέσει, βλέπετε, να του λένε ότι δεν θα πάρει περισσότερα. Η πραγματικότητα βέβαια προσγείωσε πολλούς. Ο Παπανδρέου έφερε το πρώτο μνημόνιο από το Καστελόριζο και φυσικά το ΠΑΣΟΚ έφτασε σε μονοψήφια ποσοστά αντίστοιχα με αυτά που είχε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η δεξιοσοσιαλιστική παρένθεση Σαμαρά – Βενιζέλου που θεωρήθηκε από τους Έλληνες, υπαλληλική στις εντολές των μνημονιακών Σόιμπλε και Λαγκάρντ. Έτσι οι Έλληνες μπροστά στην αφαίμαξη που υφίσταντο θεώρησαν ότι «φως στο τούνελ» πρέπει να είναι μια κυβέρνηση αριστερή, με ευαισθησίες για το κοινωνικό κράτος, που θα αντισταθεί στη λαίλαπα των μνημονιακών εντολών. Και φτάσαμε στον Αλέξη, στον Γιάνη, στη Ζωή που θα αντιστέκονταν στη Γερμανική επέλαση, που θα έφτιαχναν το νέο Μαραθώνα, τις νέες Θερμοπύλες, το σύγχρονο Ρούπελ. Μάλιστα οι Έλληνες, σύσσωμοι συντάχθηκαν, συστρατεύτηκαν στα «αλώνια» των μαχών που όρισαν οι νέοι ημίθεοι και με μια φωνή (όπως το 1940) φώναξαν ΟΧΙ.

Ο Αλέξης όμως δεν ήταν ο Μεταξάς που δέχθηκε την επίσκεψη του Γκράτσι αξημέρωτα. Όταν συνάντησε την κα Μέρκελ έκανε το ΝΟ – ΝΑΙ. Και όμως οι Έλληνες δεν έχασαν την ελπίδα τους. Σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να είναι άπονος απέναντι σε γέρους και αδύναμους, αυτός που είναι αριστερός. Θα κάνει ό, τι μπορεί. Θα διαπραγματευτεί. Θα κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους και οι μισθοί και οι συντάξεις θα μείνουν τουλάχιστον στα ίδια. Δεν είναι ίδιος ούτε με το Γιώργο, ούτε με τον Αντώνη, ούτε με το Βαγγέλη. Αυτός είχε υπουργούς σαν τον Γιάνη, χωρίς γραβάτα, χωρίς κοστούμι, που τρώει ψάρια με θέα την Ακρόπολη. Έτσι, θα τρώμε όλοι.

Να λοιπόν και δεύτερη φορά ο Αλέξης κυβέρνηση, χωρίς όμως Γιάνη αλλά με Τσακαλώτο. Κυβέρνηση βέβαια αριστερή.

Το ερώτημα όμως είναι, τι αριστερά είναι αυτή που κόβει το ΕΚΑΣ; Που μειώνει στο 50% τις συντάξεις στα πρώην περήφανα γηρατειά; Και δεν φτάνει αυτό, έρχεται τώρα με νόμο του Μαΐου και κόβει και την κατ΄ οίκον φροντίδα στους συνταξιούχους.  Που είναι η αριστερή ευαισθησία;

Θα πουν βέβαια από το ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχαν μνημονιακές δεσμεύσεις. Μάλιστα, αλλά που πήγαν οι διαπραγματεύσεις; Που πήγαν οι ηρωισμοί; Που πήγαν τα ισοδύναμα; Που πήγαν οι αριστερές ευαισθησίες; Αυτή είναι η αριστερά Αλέξη; Να μην υπολογίζει και να μην σέβεται τους απόμαχους; Μήπως αριστερά σημαίνει να είναι όλοι φτωχοί; Λέμε, μήπως.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια