«Ο Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα;» Τι λέει ξένο δημοσίευμα για την είσοδο Σαββίδη στον διαγωνισμό

Ερωτηματιά άρχισαν  ήδη να διατυπώνονται στην Ευρώπη αμέσως μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ως πρώτος επιλαχών μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα.

«Βρίσκεται ο Πούτιν κοντά σε μια μιντιακή βάση στην Ελλαδα;», ερωτά ο συντάκτης άρθρου του ιστότοπου neweurope.eu ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να είναι κοντά στη Ρωσία. Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων «αδελφοποιήθηκε» με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ενώ η Ρωσία υπήρξε τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ».

«Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης πριν από επτά χρόνια, οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν επικερδείς. Επιπρόσθετα, πλήρωναν σειρά φόρων», υπογραμμίζεται στο άρθρο.

«Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να ρυθμίσει το «διεφθαρμένο τηλεοπτικό τοπίο». Ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε αμέσως σε μια τέτοια κίνηση. Το σχέδιο ήταν εκεί, και πράγματι τα κέρδη από την από τη διαδικασία χορήγησης αδειών είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.

«Με έναν ανορθόδοξο τρόπο, αποφάσισε να χορηγήσει τέσσερις άδειες. Ο αριθμητικός περιορισμός των αδειών ήταν ενάντια στον πλουραλισμό που διακηρύσσουν στο συγκεκριμένο πεδίο τόσο οι ευρωπαϊκές συνθήκες όσο και το ελληνικό σύνταγμα. Περιορισμός στον αριθμό των αδειών δεν υπάρχει σε κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης στο άρθρο, ενώ αναφερόμενος στον στον Ιβάν Σαββίδη και υπό τον μεσότιτλο «ρώσικο σύνδεσμο» υπογραμμίζει:

«Ρώσικος σύνδεσμος»

Από τους παλαιούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ1 κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια, ενώ στους υπερθεματιστές συμπεριλαμβάνεται ένας εφοπλιστής που επίσης ελέγχει ένα από τα τρία μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας και ένας εργολάβος που όπως λένε οι φήμες διαπραγματεύεται να πουλήσει την άδεια σε έναν ελληνορώσο, ιδιοκτήτη μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με τη σειρά του διατηρεί -σύμφωνα με πληροφορίες- σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να είναι κοντά στη Ρωσία. Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων «αδελφοποιήθηκε» με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ενώ η Ρωσία υπήρξε τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ.

Ακόμη, οι ρώσοι έχουν μεγάλη πρόσβαση στην Ελλάδα, διατηρώντας σχέσεις και με το Μοναστήρι του Αγίου Όρος, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο Β. Πούτιν.
Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν το ψηφιακό φάσμα και τα οποία έθεσε σε επιστολή του στις 16 Ιουνίου ο αρμόδιος Επίτροπος Γ. Έτινγκερ.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επαρκώς σε ανησυχίες που αφορούν το ότι το ΕΣΡ παρακάμφθηκε από τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προσφυγή από την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) την οποία η Κομισιόν επιμένει ότι εξετάζει. Προς το παρόν η Κομισιόν αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβει, σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του new europe.

Πηγή: crashonline.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια