Β.Πούτιν σε ΝΑΤΟ: «Έχω και άλλα μυστικά όπλα πάμε για πόλεμο;» | Βίντεο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Τα νέα  ρωσικά αντιτορπιλικά «Leader» θα διαθέτουν τρομερά όπλα που θα «τυφλώνουν» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΝΑΤΟ !!

Τα άκρως προηγμένα ρωσικά αντιτορπιλικά «Leader», θα αποτελούν σύμφωνα με το νέο δόγμα του Κρεμλίνου, το «φονικό χέρι» της Ρωσίας σε όλους τις θάλασσες  και τους Ωκεανούς.

Το νέο επαναστατικής σχεδίασης και μορφής αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Leader», θα αποτελέσει την βάση των νέων μονάδων επιφανείας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Τα πλοία αυτά θα είναι εξοπλισμένα με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα «τυφλώνουν» στην κυριολεξία  όλες τις ηλεκτρονικές  συσκευές των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, καθώς και τους επίγειους  σταθμούς  ραντάρ,  αλλά θα επιδρούν ακόμη και στο ανθρώπινο προσωπικό , αναφέρει  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας, σύμφωνα με το  RIA Novosti.

Πρόκειται για  το σύστημα οπτικό-ακουστικών  παρεμβολών » Грач».  Το σύστημα αυτό  αναπτύχθηκε  από Ρώσους επιστήμονες , και δύναται με δέσμες  εκτυφλωτικών  λάμψεων φωτός να προκαλέσει  την προσωρινή τύφλωση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας . Το τρομερό αυτό σύστημα απενεργοποιεί επίσης όλα τα οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού.


Πριν πολλούς  μήνες ο ίδιος ο Αμερικανός πτέραρχος  Phillip  Breedlove  ομολόγησε ότι ’τυφλώθηκαν ‘’ τα ραντάρ νατοϊκών αεροσκαφών , ενώ  μπλοκαρίστηκαν  τα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης τους , ακόμη και η επικοινωνία τους με  δορυφόρο σε  ακτίνα με  διάμετρο 600 χιλιόμετρα με επίκεντρο της βάση της Λατάκειας, από άγνωστο ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών .

Τότε επρόκειτο για το περιβόητο σύστημα παρεμβολών Richag –av, τώρα πρόκειται για μια νέα ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση αυτού του συστήματος,  με δυνατότητα εκτόξευσης δέσμης εκτυφλωτικού φωτός που θα «απενεργοποιεί» και τις δυνατότητες οπτικής παρατήρησης των πληρωμάτων των νατοϊκών πολεμικών πλοίων,  στην Μεσόγειο για παράδειγμα.

Το άκρως απόρρητο  ρωσικό σύστημα μπορεί  να ρυθμιστεί ώστε να «εμποδίζει  την ¨απρόσκοπτη πτήση ελικοπτέρων, αεροσκαφών , καθώς και επίγειων και ναυτικών δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα σαφές  σχέδιο «αποκλεισμού» πρόσβασης του ΝΑΤΟ σε  Βαλτική , Μαύρη θάλασσα και Μεσόγειο  Θάλασσα.

Υπενθυμίζουμε ότι το  αντιτορπιλικό «Leader» θα  μοιάζει περισσότερο μοιάζει με  ταχύπλοο σκάφος, παρά με αντιτορπιλικό , δεδομένου ότι το πολεμικό πλοίο θα είναι μήκους 200 μέτρων και θα έχει χωρητικότητα 17,5 τόνους.

Θα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους, και ηλεκτρομαγνητικές όπλα αλλά και όπλα λέιζερ.  Θα διαθέτει  60 αντιπλοϊκούς  πυραύλους κρουζ, και 128  κατευθυνόμενους πυραύλους  ως  αεράμυνα .

Σύμφωνα με το ρωσικό ναυτικό, αυτή η νέα γενιά των αντιτορπιλικών θα έχουν πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα  από τους προκατόχους τους, και  τρομερά εντυπωσιακή δύναμη  πυρός, ενώ θα διαθέτουν και μεγάλη ταχύτητα.

Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι έχει και άλλα μυστικά όπλα ο Βλαδίμηρος, αλλά τα βγάζει λίγα-λίγα για να μην προκαλέσει παγκόσμιο πανικό.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια