FeaturedPost Slider Top

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μπροκολόσουπα

Υλικά 


  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 πράσα
  • 200 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • 1/2 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά)
  • 500 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Μαγείρεμα: 30 λεπτά, Μερίδες: 4, Δυσκολία: μέτριο

Εκτέλεση 


Τοποθετήστε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα, μαζί με τις πατάτες και τα πράσα. Προσθέστε το νερό, το λάδι και τον κύβο λαχανικών -αν βάλετε- και αφήστε τα να βράσουν. Όταν το μπρόκολο και οι πατάτες μαλακώσουν, κατεβάστε απ' τη φωτιά και στραγγίξτε. Κρατήστε το ζουμί.
Τεμαχίστε τα βρασμένα λαχανικά, τοποθετήστε τα στο multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν πολτός ομοιόμορφος.
Ρίξτε τον πουρέ των λαχανικών ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το τυρί, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε τα και αφήστε να πάρουν μία γρήγορη τελευταία βράση, για να δέσουν. Σερβίρετε τη σούπα είτε σκέτη είτε με φρυγανισμένα ψωμάκια ή κρουτόν.

Συμβουλή


Εάν θέλετε περισσότερη νοστημιά, αντί για βούτυρο προσθέστε και λίγη κρέμα γάλακτος κατά την τελική βράση. Αν πάλι τη θέλετε πιο ελαφριά, μπορείτε να παραλείψετε το λάδι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :