Με βόμβες λευκού φωσφόρου κτύπησε η ρωσική Αεροπορία τους ισλαμιστές λίγο πριν επιχειρήσουν αιφνιδιαστική κατάληψη της Χομς! | Βίντεο

Του Πάνου Σπαγόπουλου

Η ρωσική Αεροπορία προσέβαλε με βόμβες λευκού φωσφόρου τη νύχτα θέσεις των ισλαμιστών στη Χομς και πιο ειδικά της oργάνωσης την Jabhat Fateh Al-Sham (πρώην Nusra Front) στα χωριά Teit Ma’leh και Al-Rastan.

Μαχητικά Su-24 κτύπησαν συγκεντρώσεις ισλαμιστών οι οποίοι αποδεικνύονται... επτάψυχοι. Ηδη κάποιοι αναλυτές στην Ρωσία εκφράζουν σκεπτικισμό για την απόφση του Γενικού Επιτελείου, να αποσύρει προ πενταμήνου το μεγαλύτερο μέρος των τακτικών αεροπορικών δυνάμεων από την Συρία και κατ'αυτό τον τρόπο να μειωθούν οι αποστολές κατά στόχων εδάφους.

Το αποτέλεσμα ήταν να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης των ισλαμιστών και να επανέλθουν δριμύτεροι στο Χαλέπι και αλλού.

Οι ισλαμιστές έχουν αντεπιτεθεί και στην Χομς που είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων εδώ και τέσσερις μήνες.

Δεν κατάφεραν όμως να προχωρήσουν ούτε καν στα προάστια, αφού η ρωσική Αεροπορία τους κτύπησε καίρια, αλλά η κατάσταση πρέπει να ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για να χρησιμοποιηθούν βόμβες φωσφόρου, εξαιρετικά αποτελεσματικές βέβαια, αλλά που προσφέρουν έναν επίσης εξαιρετικά επώδυνο θάνατο σε αυτόν που την δέχεται αφού καίγεται ζωνταντός.

Πάντως οι βόμβες λευκού φωσφόρου, έχουν απαγορευθεί γενικώς, αν και στην περίπτωση αντιμετώπισης τρομοκρατών δεν τίθεται θέμα διεθνών συνθηκών...

Βασικά επλήγη με τρεις αεροπορικές επιδρομές το χωριό Teir Ma’lah, προπύργιο της Jabhat Fateh Al-Sham.

Άλλες δύο επιδρομές έγιναν στην Al-Rastan, σε άλλες μονάδες της της Jabhat Fateh Al-Sham στην λίμνη Rastan Lake.




Ανάλογες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν και στο Χαλέπι εναντίον ισλαμιστικών ομάδων που παραβίαζαν την εκεχειρία






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια