Σουφλέ ζυμαρικών με «κιμά» από μπριάμ

Yλικά (για ένα μακρόστενο πυρέξ)


  • 500 γρ. πένες
  • 500 γρ. χθεσινό μπριάμ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 
  • 1 αβγό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το μπριάμ όπως είναι παγωμένο από το ψυγείο ή το περνάμε από το multi, ώστε να πάρει τη μορφή κιμά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, το γιαούρτι και το αβγό και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα μεταφέρουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά των λαχανικών, ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί. Το σερβίρουμε ζεστό αφού το πασπαλίσουμε με γλυκιά πάπρικα και μαϊντανό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια