FeaturedPost Slider Top

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κανελόνια μελιτζάνας γεμιστά με 3 τυριά

Υλικά για 8 άτομα


  • 2 μέτριες μελιτζάνες, μία κομμένη σε λεπτές φέτες και μία σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. φρέσκο ανθότυρο
  • 3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (συν 2 κ.σ. για γαρνίρισμα)
  • 1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 φλιτζάνια απλή σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 


1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. 
2. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα τις λεπτές φέτες μελιτζάνας με αλάτι, τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά και τις στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αλείφουμε την κάθε φέτα με 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο, τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να κάνουν ωραία σημάδια. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 
3. Βάζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, το ανθότυρο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.  
4. Απλώνουμε ομοιόμορφα περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε φέτα μελιτζάνας, προσθέτουμε από ένα κυβάκι μοτσαρέλας και ρολάρουμε προσεκτικά τις φέτες σχηματίζοντας κανελόνια. 
5. Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ, απλώνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τα ρολά μελιτζάνας το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά. 

Πηγή: www.cocodemama.com, arttable.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :