«Καθίζουν στο σκαμνί» Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009 - Έρευνα διέταξε ο Αρειος Πάγος

Ποινική διερεύνηση της πλαστογράφησης του ελλείμματος του 2009 με το οποίο η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου! Η έρευνα "αγγίζει" τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, όσο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, πέρα από τον φυσικό αυτουργό Α.Γεωργίου.

Η αφορμή για την έρευνα ήταν σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων με ντοκουμέντα  εφημερίδας «Δημοκρατία». Η Εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και με έγγραφο της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, κάτι που βέβαια προκύπτει εύκολα από το περιχόμενο των ντοκουμέντων..

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απέστειλε στον Προϊστάμενό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο  «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά», με ημερομηνία 29 Αυγούστου, και ένα ακόμα με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες» με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 για την οποία τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια