Μπροστά 12,5 μονάδες η ΝΔ, συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης με 61,2%

Ανοίγει η ψαλίδα στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%.
Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.


Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βαθμολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης και οκτώ στους δέκα εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί. Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός έχασε και το τελευταίο του «χαρτί» με το πρόσχημα της πάταξης της διαπλοκής μέσα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αφού το 61% πιστεύει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία πρόθεσή του ήταν να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς όφελός του. Μάλιστα η απόφαση του Μαξίμου γυρίζει μπούμερανγκ καθώς σχεδόν 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί.
Η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση αποτυπώνεται τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και στον χάρτη της οικονομίας.
Ποσοστό 82,6% πιστεύει ότι η χώρα προχωρά προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 85,7% κρίνει αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό 83,8% πιστεύει ότι η πολιτική που ασκείται θα χειροτερέψει την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Πάνω από τους μισούς το 62,3% πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές για να προκύψει άλλη κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35,9% έναντι 19,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση έχασε και τη μάχη σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου η συντριπτική πλειοψηφία ζητά την ακύρωσή του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια