Το Yellowstone βρυχάται! Μπορεί αυτό να είναι η αρχή του τέλους; | Βίντεο

Αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο διάσημο πάρκο του Yellowstone της Αμερικής αναζωπυρώνει τους φόβους των επιστημόνων ότι το θανατηφόρο ηφαίστειο είναι στα πρόθυρα μιας καταστροφικής έκρηξης.

Ένα νέο βίντεο στο YouTube χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να δείξει ότι μεγάλα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα εκλύονται από Υπερ-ηφαίστειο του Yellowstone. Τα ηφαίστεια είναι πιο πιθανό να εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες CO2 στην πορεία προς μια έκρηξη, δεδομένου ότι συνήθως είναι ένα σημάδι ότι η πίεση κάτω από την επιφάνεια μεγαλώνει.

Όπως δείχνει το βίντεο, πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν βλέπουμε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα είναι τόσο μεγάλο. Επιπλέον, υπήρξε μια έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Wyoming, USA, με περισσότερες από 40 μικρές δονήσεις μέσα σε μια εβδομάδα μόνο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το βίντεο.

Η περιοχή του Yellowstone είναι η μόνη περιοχή στις ΗΠΑ με εξαιρετικά πυκνό CO2. Η τελευταία έκρηξη έγινε 70 χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά η πρόσφατη απότομη αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο, έχει οδηγήσει σε καταστροφικούς σεισμούς στην Ασία και τον Ισημερινό κατά την τελευταία εβδομάδα, έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Αν το ηφαίστειο εκραγεί, θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου τα δύο τρίτα της χώρας θα γίνουν κυριολεκτικά ακατοίκητα λόγο της τέφρας στην ατμόσφαιρα η οποία θα εμποδίσει το φως του ήλιου να φτάσει στην γη σε σημείο που κάθε είδος ζωής θα τεθεί σε κίνδυνο! Το παχύ σύννεφο της τέφρας στον ουρανό θα μπορούσε να συμβάλει στην ταχεία αλλαγή του κλίματος, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο οποίος θα παγώσει μαι και οι ακτίνες του ήλιου δεν θα μπορούν να φτάσουν στην γη.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια