Ο Τσίπρας αποτάσσεται τις πρόωρες εκλογές, που τις βλέπει και το «Spiegel»

Μολονότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός απορρίπτουν μετ' επιτάσεως το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η εκλογολογία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Με φόντο και το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο Αρτας απέκλεισε και πάλι το σενάριο, χαρακτηρίζοντας «δύο φορές ανόητο» όποιον ζητά εκλογές τη στιγμή που -όπως είπε- «η οικονομία σιγά σιγά ανακάμπτει» και «η ανεργία αποκλιμακώνεται».

Νωρίτερα η Ολγα Γεροβασίλη (real.gr) είχε τονίσει πως «έχει καταντήσει γραφική η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ» και συνέχισε: «Ακόμη και όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της Ν.Δ.) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών... Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Ελληνες πολίτες, έως το 2019».

Στην κυρία Γεροβασίλη απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας για «πανικό και πολιτικό θράσος της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας: «Με ύβρεις δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Δεν αλλάζει η επώδυνη πραγματικότητα, που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τη φορολογική σφαγή, την περικοπή συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Η μόνη συνέπεια της κυβέρνησης είναι η ασυνέπειά της. Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία».

Στοπ στην εκλογολογία θέλησε να βάλει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή, γιατί ακριβώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο για το οποίο έχουμε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια