«Η Mossad μαζί με την CIA διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ έφτασε στο τέλος της, κάτι που αναμένονταν καθώς οι ΗΠΑ των Δημοκρατικών (και των Ρεπουμπλικάνων εν μέρει) και το Ισραήλ πάντοτε αποτελούν ένα κοινό πακέτο, καθώς ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ,
ο Vedat Demiröz, κατήγγειλε ότι μαζί με την CIA και η ισραηλινή μυστική υπηρεσία MOSSAD, έχει εμπλακεί στο πραξικόπημα και βρίσκεται παρασκηνιακά πίσω από τους πραξικοπηματίες.

Ο Vedat Demiröz αναφέρει ότι«εδώ και μήνες οι πραξικοπηματίας είχαν επαφές με πράκτορες της CIA και της MOSSAD για την προετοιμασία του πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν.»

Στην Τουρκία θεωρούν ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τον Φ.Γκιουλέν και ο αντιπρόεδρος δεν μίλησε τυχαία. Η κίνηση αυτή βέβαια σημαίνει ότι η επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ σταματάει κάπου εδώ. Ποτέ δεν άρεσε στο Τελ Αβίβ να το κατηγορούν δημοσίως κατά αυτόν τον τρόπο.

Σημειώνεται ότι η αναθέρμανση είναι έργο του πρώην υφυπουργού εξωτερικών στην ενδιάμεση κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2015, Ferifun Sınırlıoğlu, τον οποίο πολλοί στην Τουρκία θεωρούν φιλοισραηλινό. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία απομωνόνεται απ'όλους.

Και από τις ΗΠΑ, που πλέον θα αναγκαστούν να δουν την Ελλάδα με άλλο «μάτι» και να την αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά αλλά και από το Ισραήλ το οποίο βλέπει ότι μόνο στην Ελλάδα θα μπορεί να βρει έναν αξιόπιστο εταίρο.

Οι σχέσεις με την Ρωσία θα παραμείνουν στενές και ίσως για πρώτη φορά παρουσιάζεται η ευκαιρία στην Ελλάδα να κερδίσει κάτι απ'ολους τους γεωπολιτικούς παίκτες. Ένας λόγος παραπάνω για όλους που θα ήθελαν να την δουν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι ακόμα διαφεύγουν 216 αξιωματικοί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι ακόμη διαφεύγουν 216 άτομα που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πρόκειται για 186 στρατιωτικούς και 30 χωροφύλακες, ενώ ανάμεσά τους είναι και 9 στρατηγοί, όπως είπε ο Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους μετά από το υπουργικό συμβούλιο.

Κανείς δεν γνωρίζει που έχουν καταφύγει τα στελέχη αυτά, αλλά η Άγκυρα θεωρεί ότι υπάρχει διαμορφωμένο «δίκτυο» από πριν για να τους κρύψει.

Ακόμη, όπως αναφέρει το Reuters, ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 10 ξένοι υπήκοοι, χωρίς να δώσει όμως πληροφορίες για την εθνικότητά τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια