Συριακά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων και Αμερικανών στρατιωτών - Με κατάρριψη απειλούν οι ΗΠΑ

Του Βασίλη Καπούλα

Ραγδαία κλιμάκωση στην Συρία καθώς πριν από λίγο δύο συριακά μαχητικά Su-24M2 βομβάρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα θέσεις των Κούρδων, αυτή τη φορά και Αμερικανών στην Hasaka. Αμέσως οι ΗΠΑ απογείωσαν μαχητικά με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου να δηλώνει ότι την επόμενη φορά θα υπάρξει κατάρριψη.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε τις ειδικές μας δυνάμεις στο έδαφος. Αυξήσαμε τις περιπολίες" είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Απίστευτη πρόκληση αφού ουσιαστικά οι ΗΠΑ δεν έχουν την άδεια της νόμιμης κυβέρνησης και βρίσκονται παράνομα στη χώρα σύμφωνα και με τον διεθνή δίκαιο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, δήλωσε ότι τα δύο Su-24M2 βομβάρδιζαν ακριβώς δίπλα στις αμερικανικές δυνάμεις λέγοντας πως ήταν "επικίνδυνα κοντά".

Αμέσως οι Αμερικανικές δυνάμεις έδωσαν εντολή για αποχώρηση ως μέτρο "προφύλαξης". Κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε είπε ο Davis.

Όταν οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν "ο συνασπισμός δυνάμεων στο έδαφος" δηλαδή οι Αμερικανοί, οι YPG και οι SDF, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τα συριακά μαχητικά αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Μέχρι να φτάσουν τα αμερικανικά μαχητικά τα Su-24M2 είχαν ήδη τελειώσει προς το παρών καθώς οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι κινήσεις των Κούρδων είναι πλήρως ελεγχόμενες και υποκινούμενες από τις ΗΠΑ.

Όπως σας ενημερώσαμε χτες στην ΒΔ Συρία μαίνονται σκληρές συγκρούσεις. Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ενισχύσεις από τον συριακό Στρατό με άρματα μάχης ενώ έχουν φτάσει και δυνάμεις NDF οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στο κέντρο της πόλης καταλαμβάνοντας το Νέο Νοσοκομείο και το Amal στην περιοχή Marsho.

Tην σύγκρουση την ξεκίνησαν οι Κούρδοι με την "κουρδική αστυνομία" (Asayish) να επιτίθεται στις δυνάμεις NDF και να φυλακίζει μέλη των οικογενειών τους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε δέκα επιδρομές πλήττωντας το αρχηγείο των Asayish και θέσεις τους μέσα στην πόλη.

Asayish) και YPG επιτέθηκαν σήμερα στην περιοχή Guweiran στοχεύοντας τις δυνλαμεις των NDF στον άξονα Al-Askari. Στο σημείο αυτό βομβάρδισε η συριακή Αεροπορία και η επίθεση των Κούρδων αποκρούστηκε.

Οι συγκρούσεις στην Hasaka μαίνονται σε όλη την πόλη.

Συμπτωματικά σήμερα το πρωί ρωσικά ΜΜΕ είχαν αφιέρωμα στο συριακά αεροσκάφη Su-24M2 τα οποία παρελήφθησαν πρόσφατα από την Μόσχα και αποτελούν το «κρυφό χαρτί» της Δαμασκού στον πόλεμο όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Ο Σύρος υποπτέραρχος  Χασάν Χασάν δήλωσε στην ρωσική εφημερίδα "Izvestia" για την καταλυτική χρήση τους στη μάχη του Χαλεπίου .

Οι πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία παρέδωσε στην συριακή πολεμική αεροπορία  βομβαρδιστικά ρωσικής κατασκευής Su-24M2, εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης στα τέλη Ιουλίου.

Περιγράφοντας ο ίδιος  στην εφημερίδα "Izvestia", τις επιχειρήσεις των αεροσκαφών Su-24M2 ,τόνισε ότι αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της μάχης την 6-7 Αυγούστου, όπου ακραίες ισλαμικές ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αποκλεισμό, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας, πυροβολικό και άρματα μάχης .

Η δυνατότητα της Δαμασκού να βομβαρδίζει με αεροσκάφη αυτού του τύπου αναβαθμίζει πλήρως της γεωστρατηγική θέση του Άσαντ μέσα στην Συρία...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια