Πιλάφι με καστανό ρύζι, τρεις διαφορετικές τομάτες και κατίκι Δομοκού

Υλικά για 4 άτομα


  • 500 γραμμάρια καστανό ρύζι Agrino 10’
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 180 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • 20 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 20 τοματίνια κομμένα στην μέση
  • 40 γραμμάρια βούτυρο για το τέλος
  • 3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά, να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και τις λιαστές τομάτες.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε τα τοματίνια.
Κλείνετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 10 λεπτά.
Όταν τα 10 λεπτά περάσουν, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τα 40 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια, και ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να λιώσουν.
Σερβίρετε σε λευκά ατομικά πιάτα τοποθετώντας από πάνω μία κουταλιά κατίκι Δομοκού και τελειώνετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια