Τρεις νεκροί από σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο στην Αίγινα!

Της Μαρίνας Νικολάκη

Σύγκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο σημειώθηκε ανοιχτά της Αίγινας με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένα ταχύπλοο διεμβόλισε  μικρό τουριστικό σκάφος με 20 περίπου επιβάτες, το οποίο μετέφερε τουρίστες στο νησάκι της Μονής.

Το τουριστικό σκάφος κόπηκε στα δύο και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ αυτή την ώρα παραπλέοντα σκάφη, περιπολικά του λιμενικού και ένα ελικόπτερο ναυτικης συνεργασίας σπεύδουν για τη διάσωση των επιβατών.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματίες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 20 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα τρία να τραυματιστούν.

Μέχρι στιγμής την επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονται στη θάλασσα υλοποιούν ιδιωτικά παραπλέοντα σκάφη, ενώ αναμένονται στο σημείο και σκάφη του Λιμενικού.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως το ταχύπλοο κυριολεκτικά έκοψε στη μέση το μικρό τουριστικό και πως είδαν τουλάχιστον έναν νεκρό, κατ' εκτίμηση ηλικίας 60 ετών ενώ κατά τον ίδιο ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ενα παιδί.

Η σύγκρουση σημειώθηκε ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή.

Στο σημείο σπεύδουν δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής την επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονται στη θάλασσα υλοποιούν ιδιωτικά παραπλέοντα σκάφη ενώ αναμένονται στο σημείο και σκάφη του Λιμενικού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια