Αναισθητικό ηλεκτρικό όπλο ελέγχει και τον χτύπο της καρδιάς του στόχου

Ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center δοκίμασαν επιτυχώς ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όπλο (conducted electrical weapon- CEW) ικανό να καταγράφει τον χτύπο της καρδιάς του στόχου, ενώ παράλληλα τον χτυπά με ηλεκτρικές εκκενώσεις με σκοπό την εξουδετέρωσή του.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην online έκδοση του Journal of Forensic and Legal Medicint. Τα CEW, πιο γνωστά ως taser, θεωρούνται ένας ασφαλής τρόπος εξουδετέρωσης για χρήση από αστυνομικούς κατά κακοποιών κ.α Αν και δεν είναι πολλές οι αναφορές σοβαρών τραυματισμών και θεμάτων που σχετίζονται με χρήση taser, υπάρχουν αναφορές θανάτων λίγο μετά τη χρήση τους, δημιουργώντας προβληματισμούς για πρόκληση αρρυθμίας στην καρδιά σε κάποια άτομα.
Το συγκεκριμένο όπλο συνδυάζει στην ουσία τα χαρακτηριστικά ενός CEW με αυτά μιας συσκευής ηλεκτροκαρδιογραφήματος, και έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε ανθρώπους, τόσο εξουδετερώνοντάς τους όσο και παράγοντας σήματα EKG που ήταν δυνατόν να αναγνωστούν. Σκοπός του είναι οι χρήστες του να ενημερώνονται εγκαίρως για πιθανά ιατρικά ζητήματα που μπορεί να έχει ο στόχος, έτσι ώστε να είναι πιο γρήγορη και πιο ακριβής η περίθαλψη σε περίπτωση κρίσης κατά τη σύλληψή του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια