Υλικά
- 5 βρασμένες πατάτες
- 4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
- 2 κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 αβγά
- 3 φλ. γάλα
- 1 -1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κ.σ. γεμάτες τρίμμα φρυγανιάς
Εκτέλεση
1. Αφού βράσουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με
πιρούνι η τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
2 .Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Μην ανακατεύετε πολύ το μίγμα από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει την σύσταση του κέικ.
4. Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή κρούστα.
Αφήνουμε 10´να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
2 .Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Μην ανακατεύετε πολύ το μίγμα από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει την σύσταση του κέικ.
4. Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή κρούστα.
Αφήνουμε 10´να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Mερίδες: 8
- Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια