Η Microsoft θέτει νέους στόχους για το μέλλον

Τα οικονομικά στοιχεία της Microsoft αποκαλύπτουν ότι η στροφή της εταιρείας προς τις cloud υπηρεσίες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κατά τη διάρκεια του τετάρτου οικονομικού τριμήνου του 2016, η Microsoft ανακοίνωσε έσοδα 20,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία σηματοδοτούν μία πτώση της τάξης του 7% από το προηγούμενο έτος. Ο μεγάλος χαμένος είναι τα Windows 10 smartphones, τα οποία δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μία επικερδή δραστηριότητα για την Microsoft, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Microsoft φαίνεται να προέρχεται από τις cloud υπηρεσίες και την πώληση χώρου στους servers της Microsoft.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η cloud πλατφόρμα Azure της Microsoft, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συνδρομητές της για το hosting των sites τους, για τα apps και τα online δεδομένα τους, εμφάνισαν, σύμφωνα με το Reuters, άνοδο κερδών κατά 102%. Το Reuters αναφέρει ότι μέσα σε ένα έτος η Microsoft βλέπει το ποσό των 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων να έρχεται στα ταμεία της από τις cloud υπηρεσίες της.

Τα στοιχεία αυτά είναι που κάνουν τον Satya Nadella και την Microsoft να αλλάζουν τη στρατηγική τους για τα Windows 10, ειδικά μετά από την πιστοποίηση της πτωτικής εμπορικής πορείας των Windows 10 smartphones. Πάντως, οι εγκαταστάσεις των Windows 10 έχουν φτάσει πλέον στα 350 εκατομμύρια, ενώ η Microsoft θα συνεχίσει να μελετά τον αριθμό των ενεργών χρηστών Windows κάθε μήνα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια