Mεγάλη ανατροπή: Πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ρωσία μετά την γενική κατακραυγή

Δεν αποβάλλεται η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, όπως αποφάσισε η ΔΟΕ σε έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής στη Λωζάνη


Η έκτακτη σύσκεψη έλαβε χώρα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του επικεφαλής της WADA, καθηγητή Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν, που έκανε λόγο για συστηματικό ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών, και μάλιστα υπό τη σκέπη του κράτους, που ουσιαστικά επιδοτούσε με χρήματα ολόκληρη την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της WADA, οι Ρώσοι αθλητές έδιναν καθαρά δείγματα, τα οποία και καταψύχονταν, όταν έδιναν δείγμα για ελέγχους κατά τη διάρκεια των αγώνων, τότε ένας πράκτορας της KGB άλλαζε τα δείγματα και έτσι οι Ρώσοι αθλητές δεν πιάνονταν. Όπως αναφέρει ο Μακ Λάρεν η όλη επιχείρηση, κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2014.

Μετά τα συγκλονιστικά ευρήματα ο παγκόσμιος οργάνισμος αντι-ντόπινγκ πρότεινε στη ΔΟΕ την ολική αποβολή ολόκληρης της ρωσικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Τόμας Μπακ, που δέχτηκε αφόρητες πιέσεις, όπως αναφέρουν ξένα ρεπορτάζ προκειμένου να αποβάλλει τους Ρώσους.

Μένει να δούμε κάτω υπό ποιο καθεστώς θα αγωνιστούν οι Ρώσοι στο Ρίο, με τη ΔΟΕ να πετάει το γάντι στις Παγκόσμιες ομοσπονδίες, σχετικά με το ποιοι αθλητές θα έχουν τελικά το δικαίωμα συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι η αποβολή ισχύει κανονικά για τους αθλητές του στίβου, αφού υπήρξει και η σχετική απόφαση από το CAS.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια